ZECE TEHNICI MAFIOTE DE CONTROL ȘI MANIPULARE A „PROSTIMII”ZECE TEHNICI MAFIOTE DE CONTROL ȘI MANIPULARE A „PROSTIMII”!

Prostimea” trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele ei adevărate.

Pentru aceasta, presa distrage permanent atenția de la problemele economice sau sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.

Prostimea” trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii.

Pentru aceasta, presa inventează false amenințări care îngrijorează “prostimea”. Politicienii sunt prezentați apoi ca “salvatori” și poporul acceptă chiar și limitarea drepturilor și libertăților democratice.

Prostimea” trebuie permanent pregătită pentru mai rău.

Pentru aceasta, presa promovează imaginea unui guvern preocupat pentru ameliorarea condițiilor de trai. Politicile antipopulare dure se vor aplica lent pentru a se preveni ori atenua protestele sociale.

Prostimea” trebuie să creadă că ceea ce guvernele pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele ei.

Pentru aceasta, presa obține acordul poporului pentru măsurile economice dure din viitor. Omul se obișnuiește cu ideea și înghite tot, dacă e prevenit și amânat.

Prostimea” nu trebuie lăsată să înțeleagă legătura dintre cauze și efecte.

Pentru aceasta, presa și politicienii se adresează oamenilor ca și cum ar avea cu toții o gândire infantilă. Astfel duci românii spre o gândire colectivă naivă și superficială.

Prostimea” trebuie obisnuită să actioneze sub impulsul emoțiilor.

Pentru aceasta, presa face tot timpul apel la sentimente și la reacții de suflet, nu la rațiune. Se încurajează astfel reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai ușor de manipulat.

Prostimea” trebuie obișnuită cu satisfacții ieftine, care să-i ocupe tot timpul și s-o țină departe de ținte superioare.
Pentru aceasta, s-a creat un sistem de învățământ corupt și nefuncțional, un instrument ideal de a ține tineretul în neștiință și a-l manipula perfect.

Prostimea” nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă.
Pentru aceasta, sunt susținute financiar acele instituții de presă care îndobitocesc și ajută românul să nu gândească, să nu înțeleagă.

Prostimea” trebuie să funcționeze cu spirit de turmă.

Pentru aceasta, sunt stimulate sentimente individuale de culpă, de fatalitate și neputință. Românii care nu mai au puterea și dorința de a se revolta devin o turmă ușor de controlat.

Prostimea” nu trebuie să creadă în existența strategiilor și mijloacelor de manipulare.

Pentru aceasta se cercetează punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, presa va susține că nu există mijloace și strategii de manipulare… ȘI TOTUȘI EXISTĂ!

Tudor Barbu

dincolodeaparente.com

ZECE TEHNICI MAFIOTE DE CONTROL ȘI MANIPULARE A „PROSTIMII”!
Etichetat pe:                                                                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *