Teorii științifice incredibileUniversul este un fenomen incredibil și odată cu evoluția științei noi descoperiri sunt evidențiate. Oamenii de știință, fiind fascinați de mirajul acestui spațiu aproape infinit, au încercat să explice nu doar formarea Universului, ci și modul său de manifestare. Până în prezent, diverse teorii au fost emise care încearcă să explice tot ceea ce ne înconjoară. Unele dintre ele par credibile, altele mai puțin, dar cu toate acestea ele sunt considerate ipoteze demne de luat în considerare.

Trăim într-un spațiu gen Matrix

Filmul Matrix este unul dintre cele mai bune exemple care explică faptul că Universul este o simulare efectuată de un calculator. Teoria presupune că trăim într-o simulare și tot ceea ce ne înconjoară este doar o proiecție pe care creierul uman o transformă în realitate.

Filosoful britanic Nick Bostrom a extrapolat această teorie și a ajuns la concluzia că simularea este comparabilă cu celebrul joc ”The Sims“. Atunci când tehnologia ne va permite, vom fi capabili să ne creăm propria noastră matrice și atunci nu doar că vom putea înțelege modul în care am fost creați, dar vom deveni și noi la rândul nostru creatori.

Pentru a completa această teorie, fizicianul german Sila Beane a completat această teorie susținând că dacă realitatea este una virtuală atunci ea trebuie să aibă anumite “permisiuni”. Acestea se pot schimba și astfel totul poate trece la nivelul următor.

Universul dublu

Universul dublu sau lumile paralele se referă la faptul că undeva, dincolo de lumea noastră, există una sau mai multe lumi paralele, în care acțiunea poate lua diverse forme. Astfel, toate posibilitățile devin reale și numărul universurilor paralele tinde spre infinit. Într-un final, toate dublurile se întâlnesc și astfel devin o singură persoană.

Pornind de la această teorie, fizicienii au emis ipoteza că astfel Universul trebuie să fie infinit pentru că doar în acest mod toate posibilitățile pot fi puse în practică.

Teoria corzilor

Teoria corzilor este un concept ipotetic din fizică. Termenul provine din denumirea engleză “String Theory”, care ar însemna „Teoria corzii” sau poate și mai bine „Teoria corzilor”. Deoarece un element esențial în construcția modelului fizic este supersimetria, de multe ori Teoria corzilor este redenumită Teoria supercorzilor, dar în esență ambele denumiri semnifică același lucru.

Fizicienii sunt de părere că Universul se concentrează într-un spațiu extrem de mic, dar este reflectat de o oglindă uriașă care expandează întreg spațiul. Astfel, Universul este din nou o iluzie transformată de creierul uman într-o realitate aproape infinită.

Gaura neagră

Ultimele studii efectuate de fizicieni arată că există enorm de multe găuri negre în spațiu. Odată ce materia a fost absorbită de o gaură neagră ea nu mai poate să iasă și din această cauză se crede că fiecare gaură neagră poate să-și dezvolte propriul univers. Aceste universuri sunt proiectate în spațiul liber prin diferite metode necunoscute încă. În acest fel, lumea noastră nu este altceva decât o hologramă proiectată de o gaură neagră. Existența noastră se reduce iarăși la o iluzie iar realitatea nu există decât așa cum o percepem noi.

efemeride.ro

Teorii științifice incredibile care pot explica existența noastră
Etichetat pe:                                                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *