Puterea vorbelorPuterea vorbelor

Într-o zi de vară, un grup de broscuțe se plimbau vesele printr-o pădure și la un moment dat, două dintre ele au căzut într-o groapă foarte adâncă. Toate celelalte broscuțe s-au strâns în jurul gropii și priveau cu mirare la adâncimea acesteia. Erau convinse că cele două broscuțe nu aveau nici cea mai mică șansă să iasă de acolo.

Sunteți ca și moarte, nici nu are rost să vă chinuiți, este prea adâncă groapa, opriți-vă că săriți deageaba… erau comentariile ce veneau din partea grupului. Cele două broscuțe încercau să sară din răsputeri până când, în cele din urmă, una dintre broscuțe a dat crezare vorbelor și a renunțat, căzând jos de oboseală și murind.

Cealaltă broscuță însă, a continuat să sară cât de tare o țineau piciorușele. Cele de pe margine strigau la ea să se oprească, să-și curme suferința, mai bine să moară. Ea, dimpotrivă, sărea tot mai sus și tot mai tare și… iată-o că a reușit!

Broscuțele de pe marginea gropii se uitau la ea cu mirare și au întrebat-o fără nici o ezitare: “Nu ne-ai auzit? Noi tot ți-am spus să renunți dar tu în schimb ai tot continuat! Cum ai reușit să ieși din groapa aceasta atât de mare?”

Bineînțeles, precum știți și voi deja, broscuța era surdă. În tot acest timp ea a crezut că prietenele ei o încurajau.

Morala

– o vorbă de încurajare pentru cineva care este la pamânt poate să îl ajute să se ridice și să o scoată la capăt, să răzbească în cele din urmă chiar dacă pare că nu mai are nici o șansă.

– o vorbă distructivă pentru cineva care este la pamânt poate fi doar acel lucru de care mai are nevoie pentru a “muri”, o lovitură de grație care i-ar grăbi sfârșitul.

Puterea vorbelor… câteodată este atât de greu de înțeles cum o vorbă încurajatoare poate să meargă chiar așa de departe. Oricine poate spune vorbe ce tind să “jefuiască” pe altcineva de spiritul de a continua în momente dificile. Fii atent la ceea ce vorbești, oferă-le celorlalți ce traversează calea ta numai vorbe de bine!

dincolodeaparente.com

Puterea vorbelor
Etichetat pe:                                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *