Prizonieri in lumea creata de noi!

Suntem prizonieri ai lumii pe care ne-am creat-o. Suntem de multe ori convinși că locul în care suntem e cel mai sigur, comportamentele noastre ne avantajează, abilitățile însușite de noi sunt unice și garantate iar valorile, credințele pe care ni le-am construit sunt – nu-i așa – singurele adevărate. Ce mai încolo-ncoace. Suntem niște mici Dumnezei, fără de care pământul însuși nu se mai învârte.

Așa să fie oare ?

Pot să coexiste șapte miliarde ( 7.000.000.000 ) de adevăruri în același timp ? Dacă privim cu sinceritate în jurul nostru, se pare că da. Asta înseamnă că – cel puțin teoretic – toate celelalte ființe ( oameni ), dețin propriul lor adevăr incontestabil. Ce ne împiedică oare să ieșim din capcana autoimpusă ? Să fie dorința de a judeca ? Sau poate un mare orgoliu. Și la ce ne-ar folosi toate acestea ?

Universul a funcționat înaintea mea și va funcționa și după. Cel ce a creat tot ce se vede sau nu se vede, oricum l-aș numi eu, se află mult deasupra limitărilor noastre. Suntem făcuți cu toții din aceași plămadă și dincolo de aparențele și credințele noastre suntem cu adevărat frați. Fire invizibile ne leagă la aceași apartenență.

Vă simt, vă văd și vă aud. Vă accept așa cum sunteți. Voi aveți întotdeauna dreptate. O nouă lume se conturează înaintea mea. Sunt liber să aleg.

Dorin Epureanu

dincolodeaparente.com

Prizonieri in lumea creata de noi!
Etichetat pe:                                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *