Piatra miraculoasăPiatra miraculoasă

Povestea spune că atunci când biblioteca din Alexandria a ars, o carte a fost salvată. Dar cartea nu era foarte valoroasă, astfel că până și un om cu mai puțină școală o putea citi. Cartea nu era foarte interesantă, dar în paginile ei se găsea ceva cu adevărat special: pe o fâșie subțire de pergament era scris secretul pietrei miraculoase.

Piatra miraculoasă era de fapt un cristal de stâncă care avea proprietatea de a transforma orice metal comun în aur curat. Era scris că piatra se afla, la malul mării, printre mii de pietricele care arătau la fel ca si ea. Secretul era acesta: piatra miraculoasă era caldă la atingere, pe când celalalte obișnuite erau reci.

Astfel, un om a vândut din bunurile sale și și-a cumpărat provizii pentru a campa pe malul mării pentru a căuta piatra miraculoasă.

Pentru a distinge pietricelele atinse de cele neatinse el a hotărât să arunce orice piatră rece în mare. Astfel, ori de câte ori lua în mână o pietricică și era rece o arunca în mare. Și a trecut prima zi fără succes, la fel și a doua și a treia. Dar omul era determinat să găsească piatra miraculoasă. Asfel, zilele s-au transformat în săptămâni, săptămânile în luni: iar el avea aceeași mișcare, lua o piatră rece în mână și o arunca în mare.

Într-o zi pe la amiază, el a luat o piatră în mână care era caldă, dar înainte ca să realizeze acest fapt el aruncase deja piatra în mare. Obiceiul de a arunca pietrele în mare devenise mult prea puternic pentru a mai procesa și alte aspecte.

Deseori se întâmplă astfel și cu oportunitățile pe care le întâlnim în viață, dacă nu suntem vigilenți este ușor ca ele să treacă pe lângă noi: “avem oportunitatea în mână și o lăsăm să cadă.”

dincolodeaparente.com

Piatra miraculoasă
Etichetat pe:                

Un gând despre „Piatra miraculoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *