Perspective asupra Egoului 3Perspective asupra Egoului

Sunt sigură că ați auzit, în foarte multe rânduri, în cadrul discuțiilor de natură spirituală vorbindu-se despre noțiunea de EGO. Există cei care prezintă această latură a ființei umane ca fiind ceva negativ, ca fiind acea zonă din noi care ne împiedică să vedem Lumina. „Egoul este de vină!”, spun mulți și astfel găsesc un nou țap ispășitor pe seama căruia să pună persistență propriului întuneric. Pe de altă parte, există și abordări în care se afirmă că Egoul de fapt nu există.

Adevărul este, până la urmă, undeva la mijloc. EGOUL există. Dar ce este acest EGO mai exact?

Individul nu se naște cu un Ego atunci când vine pe lume. Copilul, în primele zile de viață nu are un Ego. Acest Ego nu este o structură de sine stătătoare care face parte din ființa noastră încă din primul moment în care intrăm în manifestare. El este de fapt o construcție care apare în momentul în care începem să percepem aparența separării, în care începem să ne percepem (subliniez cuvântul „percepem” pentru că într-adevăr separarea este doar o percepție și nu o realitate) ca fiind separați. Din momentul în care căpătăm percepția separării și începem să ne manifestăm de pe această poziție, începem practic să interacționăm cu mediul înconjurător ca și cum acesta nu ar face parte din noi. Din acest tip de interacțiune, determinat de percepția separării, începe să ia naștere Egoul, care devine de fapt o punte de comunicare și interacțiune între noi și “ceilalți”. Un copil abia născut nu percepe separarea ci Unitatea Întregului, motiv pentru care nu are nevoie de o punte de comunicare și interacțiune cu restul manifestării. Din această cauză, în acel moment Egoul este inexistent, până când, ușor ușor, percepția separării se face simțită și începe construcția Egoului.

Perspective asupra Egoului 1

În consecință, Egoul chiar este o structură care există, o construcție care apare în experiența individului în plan fizic.

Cu toate acestea, dat fiind că orice fel de manifestare are ca Sursă Creatoare Conștiința Divină, acesta nu este un aspect negativ al ființei noastre. Egoul este o construcție care ia naștere din percepția separării și are rolul de a permite Sursei să se experimenteze pe Sine prin intermediul aparenței separării. Separarea în sine nu este negativă, aceasta fiind o formă de experiență a Sursei. Și atunci de ce simțim că percepția separării și Egoul care ia naștere din aceasta, ca punte de interacțiune între indivizi, crează durere, temeri și alte derivate ale acestora? Răspunsul este unul simplu și totuși important de pătruns: Durerea și frica se nasc ca și consecință a idetificării totale sau predominante a individului cu starea de separare, fără a avea în același timp o conștiință a unității pe care să o simtă într-adevăr ca fiind o realitate de necontestat dincolo de Iluzia acestei experiențe în planul manifestării.

Perspective asupra Egoului 2

Am cercetat și ascultat multe experiențe de „trezire”, „reamintire a naturii reale a ființei” sau, dacă vreți un termen mai pompos, de „iluminare” și numitorul comun al tuturor celor care au ajuns să simtă și să își recapete în mod autentic Conștiința Unității, este dat de faptul că nici unul dintre aceștia nu au rămas definitiv în această stare de a Fi, nu au rămas în continuare, în permanență în starea de Esență. Ei s-au reîntors în experiența lor în plan fizic, s-au reîntors la experimentarea prin aparența separării, s-au reîntors la a avea din nou un Ego. Singurul lucru care s-a schimbat și care a adus în ei transformări profunde, a fost faptul că au devenit conștienți de Natura lor Reală și în același timp conștienți de Iluzie. Astfel a intervenit dezidentificarea de noțiunea de separare și îmbrățișarea separării ca simplă experiență. De aici îmbrațișarea Egoului cu bune și cu mai puțin bune, cu lumini și umbre înțelegând că umbrele Egoului sunt normale pentru că acestea derivă din însăși natura sa duală dată de alegerea de a experimenta prin aparența separării. Rezultatul este o remodelare a Egoului care survine atât prin continuarea unui trai tot mai conștient dar și din firescul intrinsec al schimbării de perspectivă asupra realității și asupra a Tot Ceea ce Este.

Atunci când înțelegi că separarea este doar o aparență și o formă de experimentare a unui Tu mult mai vast, a unui Tu care este o picătură infinită parte din Infinitul Conștiinței Universale, această experiență a separării devine fascinantă, devine o călătorie frumoasă, o continuă experimentare și descoperire. Începând din acel moment Egoul NU dispare, căci în experiența separării, această punte de comunicare și interacțiune între tine și ceilalți este în mod firesc necesară, însă încetează să mai fie un obstacol în calea Luminii tale interioare, în calea Bucuriei și Liniștii și devine un instrument firesc al manifestării.

Perspective asupra Egoului 4

În consecință, nu Egoul este de vina ci identificarea excesivă cu acest Ego duce la durere și frică. Egoul este un instrument Creat de Conștiința Universala, de Sursă, ca mijloc de experimentare în universul dual. Acesta trebuie doar „educat”, remodelat și această educare și remodelare se produce în mod Real odată cu reamintirea a Cine Ești cu Adevărat.

În Conștiința non-dualității, Egoul dispare, pentru că în absența separării acesta nu își are locul, puntea nu mai este necesară acolo unde Toate sunt Una, dar el reapare în experiența separării ca mijloc de experimentare. De aceea Egoul unui individ reconectat la Conștiința non-duală dar care trăiește totuși experiența duală fiind conștient de Iluzie dar îmbrățisând frumusețea experienței, devine un Ego util, un mijloc de transport pe această Cale a experienței în plan fizic. Umbrele sale devin obiect de studiu și aprofundare a experienței iar Lumina sa devine motiv de sărbătoare a existenței în sine. ( sursa: harmonygroup.ro )

Cu drag!

dincolodeaparente.com

Perspective asupra Egoului
Etichetat pe:                                                                                                                                                                                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *