Patru modalități prin care îți dai seama că ești manipulatPatru modalități prin care îți dai seama că ești manipulat.

Realitatea este formată din întregul percepțiilor cu care este dotat un om. Văzul, mirosul, auzul, gustul sunt doar câteva dintre aceste simțuri, care nu sunt altceva decât semnale electrice produse și transmise de creier, care produc într-un fel armonios tot ceea ce vedem în jurul nostru.

Dacă realitatea este suma semnalelor electrice, atunci putem spune că tot ceea ce ne înconjoară nu este nimic altceva decât o matrice în care suntem forțați să ne ducem existența.

Pentru a conștientiza acest fapt nu trebuie decât să realizăm simplitatea vieții și să uităm problemele induse de societatea în care trăim. Acest lucru nu este deloc ușor pentru că odată intrat în această horă imensă, pe care o numim societate, și al cărui ritm este impus de un anumit sistem, uităm cu desăvârșire ceea ce suntem și ne transformăm în simpli roboți.

Acești roboți nu se mai ghidează după percepțiile naturale pentru a trăi viața, ci după anumite reguli și valori sociale, politice sau etice, pe care sistemul le impune. Astfel se produce o bruscă deconectare de la ideea primară a vieții și transformarea omului într-un sclav social.

Programarea nu a fost una ușoară, a fost nevoie de mii de ani pentru a implementa anumite idei fixe, după care fiecare individ să se comporte doar ca să răspundă pozitiv programului impus. Acest plan diabolic continuă și în prezent fiind pus în practică după mai multe criterii.

1. Manipularea mass-media

Patru modalități prin care îți dai seama că ești manipulat 1Omul, prin natura sa, este dotat cu o nevoie acerbă de a acumula informații. Această nevoie este exploatată și transformată prin mass-media într-o formă de manipulare în masă. Televizorul a devenit astfel biciul stăpânului plantației și de data aceasta, unealta de tortură este acceptată de majoritatea oamenilor, fără să se gândească la consecințe.

2. Manipularea prin religie

Patru modalități prin care îți dai seama că ești manipulat 3De-a lungul veacurilor religia nu a fost decât o armă de asuprire în masă. Dacă omul era pus în fața divinității cu ajutorul religiei, atunci el pleca pur și simplu capul și executa ceea ce i se ordona. În ziua de astăzi lucrurile s-au schimbat puțin pentru că religia este folosită pentru a ascunde adevărul și în cele mai multe dintre cazuri pentru a instiga la ură sau la războaie fără sens.

3. Îndoctrinarea prin învățământ

Patru modalități prin care îți dai seama că ești manipulat 4Scopul real al școlilor este de a uniformiza gândirea omului. Odată intrat într-o unitate de învățământ ți se expun anumite lucruri și fapte, care de cele mai multe ori sunt inutile ori absurde, pe care ești nevoit să ți le însușești. Dacă nu te supui modelului atunci riști să nu promovezi și în cele din urmă să nu ai o diplomă. În acest fel, societatea te respinge și nu poți să ajungi să-ți câștigi existența. Este un întreg cerc vicios, în care intră oameni cu percepții diferite și ies cu ele uniformizate.

4. Ți se impune o realitate cu care trebuie să te obișnuiești

Patru modalități prin care îți dai seama că ești manipulat 5Suntem obligați să credem că o viață normală este compusă din: mersul la școală pentru însușirea cunoștințelor, după care urmează găsirea unui loc de muncă, pentru ca mai apoi să-ți întemeiezi o familie și în cele din urmă să ieși la pensie, după care să mori liniștit. Oare aceasta să fie sensul vieții?

Acestea sunt principalele forme de manipulare impuse de societate, care au rolul să te scoată de pe linia normală a vieții. Sursa: efemeride.ro

 dincolodeaparente.com

Patru modalități prin care îți dai seama că ești manipulat.
Etichetat pe:                                                                                                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *