Păstrează-ți toporul ascuțitPăstrează-ți toporul ascuțit

Odată un tăietor de lemne, foarte puternic, a cerut să fie angajat la un comerciant de lemne, iar acesta a acceptat.

Tăietorul de lemne era mulțumit de condițiile de muncă oferite de comerciant, de asemenea și salariul pe care îl primea era unul foarte bun. Astfel, muncitorul era determinat să lucreze cât mai bine. Șeful său i-a dat un topor foarte bun și i-a arătat zona unde urma să lucreze.

In prima zi tăietorul de lemne a tăiat optsprezece copaci, iar șeful său l-a felicitat pentru munca depusă. Foarte motivat de cuvintele de apreciere ale șefului său, muncitorul era determinat să își crească numărul de copaci tăiați, dar deși a lucrat mai greu, a doua zi el nu a reușit să taie decât cincisprezece copaci. A treia zi a lucrat și mai mult, dar numai zece copaci a reușit să taie. Zi după zi tăia tot mai puțini copaci deși se străduia tot mai mult.

La un moment dat tăietorul de lemne se gândi că probabil și-a pierdut toată puterea. Atunci el s-a dus la șeful său și i-a spus că nu mai poate să lucreze pentru că deși depune tot mai mult efort, nu mai reușește să taie copacii.

Atunci șeful l-a întrebat:

– Când a fost ultima dată când ai ascuțit toporul?

Tăietorul de lemne i-a răspus:

– Să ascut toporul? Nu am timp de așa ceva. Sunt foarte ocupat cu tăiatul copacilor…

Morala: Alege să lucrezi mai inteligent decât mai din greu. De asemenea trebuie ca întotdeauna să aduci la zi cunoștințele pe care ți le-ai însușit la un moment dat pentru a fi mai eficient.

dincolodeaparente.com

Păstrează-ți toporul ascuțit
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *