Păstori și măcelariPăstori și măcelari

,,După ce şi-a scos toate oile, merge înaintea lor; şi oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul.” Ioan 10.4

Cu câțiva ani de zile în urmă, un grup de turiști vizitau Palestina. Ghidul lor le-a explicat că în Orient pastorii merg todeauna înaintea turmelor lor, iar oile îi urmează pentru că le cunosc vocea . ,,Când veți coborî din avion, veți observa acest fapt pretutindeni pe unde veți merge. ‘’

Încurajați de acel ghid, grupul de excursioniști ardea de nerăbdare să viziteze Palestina, pentru a vedea frumusețea pământului Bibliei și pentru a învăța din obiceiurile locului.

Spre surprinderea lor însă, când au coborât din avion și au ajuns cu autocarul la marginea unei localități, au observat o persoană care mâna oile din spate și nu mergea înaintea lor, așa cum li se spusese în avion. Surprins de această situație, ghidul a rămas fără cuvinte. A cerut să se oprească imediat autocarul, pentru a discuta cu acea persoană.

Cum de mâni oile din spate și nu mergi înaintea lor ?’’ L-a întrebat cu mare curiozitate ghidul . Mi s-a spus și aceasta am și observat în excursiile precedente, că păstorii din Orient merg todeauna înaintea oilor și nu le mână din urmă!

Aveți dreptate domnule,’’ i-a răspuns străinul. În zona noastră păstorii își conduc oile mergând todeauna înaintea turmei! Dar eu nu sunt păstorul acestei turme, ci măcelarul care o mână spre abator!

Există o mare diferență între interesul unui păstor și cel al unui măcelar față de turmă. Păstorul este gata să-și sacrifice viața pentru a-și cruța turma, pe când măcelarul sacrifică turma pentru a-și întreține viața!

Anatol Basarab

 

dincolodeaparente.com

Păstori și măcelari
Etichetat pe:                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *