O fată și un băiat...O fată și un băiat se îndrăgostesc, și imediat își propun să se căsătorească. Fata îi spune:
– Dar cu o condiție…. .
Este o fată bogată, sofisticată, citită.
Băiatul îi răspunde:
– Accept orice condiție, căci nu pot trăi fără tine.

Fata insistă:
– Mai întâi ascultă condiția. Gândește-te la ea. Nu este o condiție obișnuită. Condiția este să nu trăim în aceeași casă. Eu am un teren imens, cu un lac frumos, înconjurat de copaci și grădini. Îți voi construi o casă, pe malul opus al lacului față de casa în care locuiesc eu.
– Bine, dar ce rost are să ne mai căsătorim atunci ?
– Căsătoria nu înseamnă să ne distrugem reciproc. Eu îți acord spațiul de care ai nevoie. La rândul meu, am și eu nevoie de spațiu. Din când în când, atunci când ne plimbăm prin grădină, ne-am putea întâlni, accidental. Sau poate în timp ce ne plimbăm pe lac, cu barca. Câteodată, te-aș putea invita la ceai, la mine acasă.
– Este o condiție absurdă, îi spuse băiatul.
– În acest caz, uită de căsătorie, îi răspunde ea. Dacă nu vom proceda astfel, iubirea noastră nu va putea crește, căci noi nu ne vom putea păstra prospețimea. Vom ajunge să credem că avem drepturi unul asupra celuilalt. Eu am tot dreptul să îți refuz invitația. La fel si tu. În acest fel, libertatea noastră nu va fi afectată, și ea reprezintă solul fertil pe care poate crește iubirea.

Evident, băiatul nu a reușit să înteleagă ce vrea fata să spună, așa că a renunțat la ea.

Rabindranath are însă aceeași viziune ca și Kahlil Gibran. De altfel, au scris în perioade aproape identice. Dacă veți reuși să vă acordați reciproc spațiul necesar și să rămâneți apropiați, vânturile celeste vor dansa printre voi.

Iubiți-vă, dar nu transformați iubirea într-un lanț. Iubirea trebuie să fie un cadou, dăruit sau primit, niciodată o cerere. În caz contrar, deși stați împreună, veți ajunge mai îndepărtați decât stelele. Puntea înțelegerii nu vă va uni, căci nu i-ați lăsat spațiul necesar.

Transformați-o mai degrabă într-o mare, ale cărei valuri se sparg de țărmurile sufletelor voastre. Nu faceți din iubire un fenomen static. Nu o transformați în rutină. Transformați-o mai degrabă într-o mare, ale cărei valuri se sparg de țărmurile sufletelor voastre.”

OSHO

dincolodeaparente.com

O fată și un băiat…
Etichetat pe:                                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *