MaestrulMaestrul

Un tânăr luptător în vechea și îndepărtata Chină își pierduse toată încrederea în sine în urma încercărilor vieții și a războaielor la care a participat.

Era supărat tot timpul. Când se afla în public avea manifestări arogante și era iute la mânie chiar și în preajma prietenilor săi care încercau să-l consoleze. O frică nemărturisită îi pătrunsese în oase. Tot felul de întrebări despre viață și moarte îl bântuiau.

Într-una din acele zile negre din viața lui prietenii săi l-au îndemnat să meargă la un mare maestru care locuia în munți și să îi pună lui acele întrebări la care ei nu-i puteau răspunde. Războinicul a plecat.

Când a ajuns la coliba maestrului a văzut că acesta era de fapt un bătrânel uscațiv și cu privirea blândă. Tânarul i-a spus pe un ton aspru:
-Bătrâne! Am auzit că ești înțelept și ai răspuns la orice întrebare. Vreau să știu care este diferența dintre iad și rai.

Pe același ton, maestrul i-a răspuns:
-Ți-ai petrecut toată viața luptând. Ești prea prost ca să faci diferența dintre cele două.

Iute la mânie, războinicul a scos sabia și învârtind-o prin aer s-a repezit către bătrânul care stătea nemișcat. Lama tăioasă s-a oprit la două degete de gâtul maestrului… Apoi s-a retras. Bătrânul a rămas în continuare neclintit. Apoi a spus:

-Ăsta este iadul!

Luptătorul a făcut ochii mari și cu voce tremurândă a zis: Ți-ai riscat viața ca să-mi arăți ce înseamnă iadul…??? Erai la un pas de moarte și nici măcar nu ai clipit…

-Iar acesta este raiul, i-a răspuns maestrul.

dincolodeaparente.com

Maestrul
Etichetat pe:                                    

Un gând despre „Maestrul

  • mai 16, 2017 la 6:32 pm
    Legătură permanentă

    Victoria obtinuta prin violenta e infrangere…iadul care ne va urmari in toate vietile…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *