Horoscop 2017 - Iubirea si viata de cuplu

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Ai multe de clarificat în plan partenerial în 2017, mai ales dacă, încă de anul trecut, pendulezi între a te căsători sau nu, a divorța sau nu, ori dacă ai căzut în mrejele vreunei relații la distanță.

Jupiter retrogradează în casa căsătoriei Berbecului din februarie până în iunie 2017, astfel că vei avea suficient timp să reevaluezi situația. Te poți simți tentat(ă) chiar să te întorci spre vreo iubire mai veche, drept consolare, dacă nu îți place cum arată relația ta actuală. Nu este însă cea mai bună soluție și poate că este cazul să iei în considerare o schimbare de mentalitate în ceea ce privește de modul în care gestionezi momentele de criză.
berbec
Am putea spune că anul 2017 vine cu durerile creșterii, atât pentru Berbeci cât și pentru partenerii lor de viață. Se poate să descoperiți că sunteți în etape diferite, poate chiar opuse, de dezvoltare personală și este nevoie de efort pentru a putea găsi un ritm comun de evoluție sau pentru a putea menține un parteneriat coerent, funcțional, respectându-vă unul altuia obiectivele personale.

Anul 2017 poate fi presărat cu separări și reveniri sau cu rupturi bruște. Dar nici împăcările surprinzătoare nu sunt excluse, așa că dă-ți interesul!

Stăpâna relațiilor Berbecului, Venus, se află în ciclul retrogradării în perioada 4 martie – 15 aprilie 2017, mai întâi în Berbec și apoi în casa a XII-a a Berbecului, încurajându-te să pui în echilibru nevoile tale și nevoile perechii de viață.

Pe 3 aprilie 2017, când Venus își începe retrogradarea în casa a XII-a a Berbecului, poate apărea ideea sau senzația de sacrificiu, de martiriu, dar poate și iluzia că lucrurile se rezolvă de la sine sau cu voia Domnului.

Iertarea ar fi un instrument bun de lucru, dar nu idealizarea partenerului și nici tendința spre relații secrete. De altfel, în intervalul 3 – 28 aprilie 2017 nu este exclus să răzbată spre urechile partenerului/partenerei tale zvonuri despre infidelitatea ta.

Casa iubirii, a flirtului și a plăcerilor de tot felul este activată de Marte pe 20 iulie 2017. Acesta este urmat de Soare pe 22 iulie și de Venus pe 26 august. Astfel, până în a doua jumătate a lunii septembrie 2017 se înmulțesc șansele de a-ți găsi pereche măcar pe termen scurt sau de a redeștepta pasiunea în relația existentă. Relațiile începute în această perioadă sunt însă bazate mai mult pe atracție fizică, iar aceasta se poate pierde pe parcurs.

Este bine să ții minte că intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2017 poate fi deosebit de avantajos pentru a te pune în valoare atât în ochii sexului opus, cât și din punct de vedere profesional.

Apoi, în jur de 5 octombrie 2017, fii pe fază la locul de muncă! S-ar putea ca un coleg/o colegă să fie amorezat(ă) de tine și să nu știe cum să-ți atragă atenția.

La 10 octombrie 2017, Jupiter părăsește casa parteneriatelor Berbecului și intră în casa a VIII-a, o casă a intimității, de unde poate ridica probleme legate de moralitatea relațiilor în care ești implicat(ă) sau în care ai vrea să intri.

În fine, anul 2017 este un an în decursul căruia Berbecii pot învăța multe despre sexualitate, indiferent de vârsta pe care o au.

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Taur (20 aprilie – 20 mai) 

Prima parte a anului 2017 pare să fie liniștită în viața amoroasă a Taurilor.

Poate doar Saturn, situat în casa intimității Taurului, ți-ar putea stârni nevoia de a medita la viziunea pe care o ai în legătură cu sexualitatea. Se poate să fii mai greu de mulțumit la acest capitol, mai ales din aprilie până la finalul lui august 2017, când Saturn se va afla în mers aparent retrograd.
taur
Încrederea reciprocă în cuplu poate deveni, mai ales în perioada de retrogradare a lui Saturn, o temă de discuții aprinse. Poate fi vorba despre reluarea unor subiecte care au debutat în 2015 și care au avut ca temă centrală trădarea sau anumite secrete care așterneau o umbră de îndoială asupra relațiilor importante, dar mai ales asupra căsniciei.

Dacă ai ajuns în pragul divorțului, în 2017 se recomandă atenție în ceea ce privește partajarea bunurilor comune. Sunt slabe șanse ca acest lucru să se poată rezolva amiabil, mai ales dacă între tine și pereche se duce un război surd de mai mulți ani. Ar fi foarte indicat să cântărești bine și să nu te lăcomești, dar mai ales să te întrebi ce anume (nu) ești dispus să lași de la tine și de ce. S-ar putea, de altfel, să constați că propria ta inerție și nevoia de a conserva, de a nu schimba nimic, au condus la răcirea relației de cuplu.

De asemenea, este mai mult decât indicat să clarifici situația unei relații pe care, din motive de moralitate sau de orice alt fel, ai ținut-o ascunsă până acum. Este cazul să decizi dacă o porți spre un alt nivel, mai profund, sau dacă renunți la ea.

A doua parte a anului 2017 pare să aducă Taurilor mai multă armonie și posibilitatea de a înfiripa relații amoroase noi ori de a oficializa o relație sentimentală mai veche.

Lunile septembrie și octombrie 2017, când Soarele, Venus și Marte traversează casa relațiilor amoroase a Taurului, ai putea lucra la reaprinderea pasiunii în viața de cuplu. De asemenea, dacă ești celibatar, ți se poate deschide oportunitatea unor flirturi intense și a unor relații deosebit de senzuale.

Apoi, pe 10 octombrie 2017, Jupiter își va face intrarea triumfală în casa parteneriatelor Taurului, prevestind o perioadă benefică și armonioasă, cu deosebite oportunități de creștere prin relațiile cu ceilalți. Te vei simți mai mult ca oricând atras de viața în doi și, în ultimele două decade din noiembrie 2017, poate chiar se întrevede o căsătorie sau o discuție despre legalizarea relației.

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Gemeni (21 mai – 20 iunie) 

Anul 2017 are un potențial deosebit pentru Gemeni în plan relațional, fiindcă Jupiter se află în casa iubirii Gemenilor, în interacțiune armonioasă cu Saturn, aflat în casa parteneriatelor.

Se recomandă totuși prudență în perioada 4 martie – 15 aprilie 2017, când Venus, stăpîna casei iubirii Gemenilor, se va găsi în mers aparent retrograd, iar pe 8 și pe 21 aprilie tensionează relațiile cu Saturn. În această perioadă se ridică problema seriozității unei relații mai vechi, se poate discuta despre cât de responsabil este fiecare dintre cei implicați sau despre felul în care o iubire din trecut continuă să îți influențeze viața amoroasă.
gemeni
Dacă ai o relație mai veche dar instabilă sau în cadrul căreia nu te simți împlinit(ă), se poate să fii atras(ă) de o persoană din trecut, care revine în atenția ta în mod neașteptat. Poți folosi constructiv această perioadă reașezându-ți prioritățile sufletești și meditând la ideea de asumare și de angajament.

Ideal ar fi ca în final să înțelegi că asumarea de angajamente nu distruge nici pasiunea, nici buna dispoziție, nici provocarea intelectuală și nici nu te anihilează ca individualitate. Apoi, ai putea să te gândești cu sinceritate dacă relația ta actuală se bazează pe sentimente autentice sau dacă ai fost mai degrabă atras de statutul social al perechii tale.

Dacă ești celibatar(ă), este recomandat să eviți să intri în relații amoroase în perioada retrogradării lui Venus (4 martie – 15 aprilie 2017), pentru că astfel de relații tind să nu fie de durată sau să plece de la premise false.

În rest, anul 2017 este favorabil iubirii și, fiindcă Saturn tranzitează casa parteneriatelor Gemenilor, poate reprezenta o etapă importantă în maturizarea ta relațională. Tinzi să atragi persoane cu un puternic simț al responsabilității, dar acest lucru ar putea completa armonios predispoziția ta spre joacă, flirt și aventură, mult accentuată până în octombrie 2017 de prezența lui Jupiter în casa iubirii Gemenilor.

Prezența lui Saturn în casa parteneriatelor Gemenilor pentru încă un an poate fi folosită în mod constructiv prin implicarea activă în căsnicie, dacă ajungi la concluzia că îți dorești ca aceasta să meargă mai departe, sau prin terminarea unui parteneriat nefuncțional. S-ar putea reedita discuții și/sau situații care au debutat în 2015 și ar cam fi cazul să tragi concluziile care se impun.

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Rac (21 iunie – 22 iulie) 

Saturn, stăpânul casei relațiilor Racului, se găsește și în 2017 în casa a VI-a a Racului, casa responsabilităților zilnice. Acest lucru ar putea însemna că tinzi să vezi parteneriatele ca pe niște pietre de moară sau tinzi să vezi mai degrabă ceea ce nu funcționează, ori ți se pare că ai prea multe responsabilități în spinare.
rac
Privind însă din altă perspectivă, putem spune că ești într-o etapă în care înveți să îți asumi angajamente și să te pui la dispoziția perechii tale, dacă aceasta are nevoie.

Mulți Raci se pot simți obligați de împrejurări sau de către partener/parteneră să oficializeze relația, mai ales dacă este o relație mai veche. La fel de bine, însă, pot încerca să păstreze un parteneriat nefuncțional din obligație sau dintr-un simț al răspunderii greșit înțeles.

Casa relațiilor Racului este însă activată și în 2017 de către Pluton, care va rămâne aici până în 2023 și care nu lasă niciun secret nescos la iveală, nicio piatră neîntoarsă, împingându-te spre autenticitate și spre transformarea atitudinii și a înțelegerii relațiilor semnificative din viața ta.

Ultima decadă din luna martie 2017, prima săptămână din aprilie și prima decadă din august se anunță pline de tensiuni, jocuri de putere și manipulări, fiindcă Jupiter formează un careu cu Pluton. În viața Racilor ar putea să apară divergențe legate de familie, de spațiul de locuit, de responsabilitățile zilnice sau de o posibilă mutare.

Situațiile care apar în aceste intervale te vor împinge spre a lua decizii radicale, drastice. Este bine ca, oricât de dureros ar fi, să tai răul din rădăcină pentru a face loc sincerității și posibilităților reale de creștere și evoluție în doi.

Eclipsa de Lună din 11 februarie 2017 și eclipsa de Soare din 21 august 2017 au loc în casa a doua a Racului, care nu este doar casa banilor, ci și a valorii personale, a modului în care înțelegi să te valorizezi. Astfel, în 2017 (dar mai ales în perioadele din preajma eclipselor) tinzi să fii mai focusat(ă) pe propriile nevoi, pe ceea ce este cu adevărat valoros pentru tine. Doar înțelegîndu-ți mai bine nevoile financiare și emoționale ai putea ajunge la un echilibru cu nevoile perechii tale. Desigur, acolo unde acestea sunt mult prea diferite, apar conflicte sau se declanșează ori se continuă un proces de transformare și sudare a relației în doi.

Luna mai 2017 și intervalul octombrie-decembrie 2017 sunt însă perioade de armonie, în care vei simți că relațiile tale parteneriale (re)devin constructive și împlinitoare.

La 10 octombrie 2017, Jupiter intră în casa a V-a a Racului, casa iubirii și a copiilor, favorizând aventurile amoroase, flirtul, dar și fertilitatea. Începe o perioadă de aproximativ 1 an tocmai bună să îndrăznești mai mult în plan sentimental, să te faci remarcat(ă) sau să lucrezi la îmbunătățirea relației cu copiii.

O relație nouă și plină de pasiune ar putea să apară în viața ta pe la mijlocul lunii noiembrie 2017. Se poate ca o relație de prietenie să se transforme în una sentimentală.

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Leu (23 iulie – 22 august)

În prima jumătate a anului 2017, comunicarea în relațiile de cuplu ale Leilor ar putea fi desul de dificilă. Opiniile tale și cele ale perechii de viață par să fie în puternică opoziție, sau poate că, de fapt, este vorba despre dificultăți în a vă exprima cu claritate intențiile, dorințele și nevoile, din cauză că Jupiter, stăpânul casei iubirii Leului, se află în casa comunicării Leului, în aspect tensionat cu Uranus, stăpânul casei parteneriatelor.
leu
Dacă ești implicat(ă) într-o relație la distanță sau te tentează să te implici în așa ceva, mai bine aștepți luna mai sau luna noiembrie 2017 pentru a lua o decizie definitivă. Aceste perioade sunt marcate de un aspect armonios între Saturn și Uranus, aspect care te ajută să fii eficient, creativ, deschis la minte, dar organizat și riguros în același timp.

În lunile mai și noiembrie 2017 poți găsi soluții deosebit de constructive, care să funcționeze pe termen lung. S-ar putea ca astfel de soluții ingenioase și eficiente să devină chiar necesare, mai ales dacă vei fi brusc anunțat(ă) de perechea ta că va trebui să se mute din cauza locului de muncă. Sau poate că partenerul de viață decide că un loc de muncă în străinătate i s-ar potrivi mai bine.

Reorganizarea familiei este avantajată după 10 octombrie 2017, când Jupiter va intra în casa căminului Leului, astfel încât relațiile cu cei apropiați se pot îmbunătăți simțitor.

Cu Saturn în casa dragostei Leului, în 2017 tinzi mai degrabă către pragmatism și responsabilitate, decât către pasiune și dorința de a risca. Chiar și Leii cei mai aventuroși vor prefera în 2017 persoane mai responsabile, poate chiar mult mai în vârstă, sau care să contribuie într-un fel la maturizarea lor afectivă.

Dacă până acum nu a contat decât distracția, în 2017 îți fac bine persoanele cu ceva experiență de viață, care să-ți reflecte sistemul de credințe sau care să te ajute în reformularea filosofiei de viață.

Eclipsa de Lună din 7 august 2017 are loc în casa parteneriatelor Leului, favorizând exprimarea sentimentelor față de soț/soție, dar și încheierea relațiilor nefuncționale. În plus, ar fi bine ca în perioada din preajma eclipsei să faci un efort conștient de a ține cont de nevoile perechii de viață.

Dacă te atrage de ceva vreme o persoană și nu ai găsit momentul potrivit pentru a-i arăta acest lucru sau pentru a o invita la o întâlnire, luna august 2017 se anunță foarte bună pentru a-ți face cunoscute sentimentele și intențiile.

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Fecioara (22 august – 22 septembrie) 

Începi anul 2017 cu o eclipsă de Soare în casa parteneriatelor Fecioarei (26 februarie), care ți-ar putea risipi din iluziile clădite de câțiva ani încoace în ceea ce privește partenerul ideal, sufletul pereche. Acum poți conștientiza mult mai ușor în ce situații ai tendința să îți asumi rolul de victimă sau de salvator și, mai ales, de ce ajungi adesea în acest tip de situații. Prin urmare, s-ar putea ivi un moment de criză care vă dea ție și perechii de viață șansa unui nou început, sau care să te trezească la realități mai puțin plăcute, după caz.
Fecioara
Cum Neptun se află (din 2012 până în 2026) în tranzit prin casa parteneriatelor Fecioarei, adică în domiciliu, pericolele posibile ale acestei perioade sunt confuzia și predispoziția de a te auto-înșela ori de a accepta orice din partea partenerului de viață.

Venus retrogradează în casa intimității și a sexualității Fecioarei (4 martie – 1 aprilie 2017) și în casa relațiilor Fecioarei (3 – 15 aprilie 2017), creându-ți cele mai bune oportunități pentru a revizui în profunzime ceea ce te leagă de soț/soție sau pentru a vă testa încrederea unul în celălalt. Nu este exclus să ajungeți să discutați serios despre cât de mult contribuie fiecare dintre voi la viața în doi, atât în plan afectiv, cât și în plan material.

S-ar putea să constați că de ani de zile te sacrifici pentru o relație care te împiedică să te dezvolți profesional sau care îți afectează imaginea. Dar, la fel de bine, relația ta de cuplu poate fi afectată de un conflict cu un angajator sau cu un partener de afaceri.

Dezgroparea și acceptarea adevărurilor despre tine însuți/însăți (provocate de prezența lui Saturn în casa a IV-a a Fecioarei și a lui Uranus în casa a VIII-a a Fecioarei) conduc spre autenticitate, spre identificarea nevoilor tale reale, necondiționate de ceea ce ai învățat în primii ani de viață și de ceea ce se ți impune social.

Acest lucru îți poate tulbura relațiile – fi ele matrimoniale sau amicale – pentru că, în ciuda unor alunecări spre visare și iluzionare (cauzate de prezența lui Neptun în casa parteneriatelor Fecioarei), cauți o definiție mult mai profundă a iubirii și nu te mai lași dus(ă) cu jumătăți de măsură (efectul prezenței lui Pluton în casa a V-a a Fecioarei).

Luna mai 2017, mijlocul lunii august și intervalul octombrie-decembrie 2017 se anunță deosebite din punct de vedere amoros și îți oferă șanse de a reaprinde flacăra pasiunii în relațiile sentimentale. Dacă ești celibatar(ă), în aceste perioade ai putea reuși o schimbare de statut relațional, dar cu condiția să nu stai ascuns(ă) în casă. Oricât te-ar solicita cariera sau familia, fă-ți timp să ieși în lume!

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Balanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Dacă ar fi să caracterizăm pe scurt viața sentimentală a Balanțelor în 2017, am putea spune că anul stă sub semnul zicalei „tot răul e spre bine”.

Uranus își continuă tranzitul început în 2011 prin casa parteneriatelor Balanței, tranzit care se va încheia în 2018 și care ar trebui să genereze schimbări importante de mentalitate în ceea ce privește iubirea (fiindcă Uranus guvernează casa dragostei Balanței) și eventuala legalizare a relațiilor amoroase (datorită prezenței lui Uranus în casa parteneriatelor).
balanta
În martie și septembrie 2017, când Uranus se află în opoziție cu Jupiter, pot să apară conflicte între nevoia ta de dezvoltare personală și nevoile cuplului din care faci parte, iar perechea ta se poate simți constrânsă ori limitată de direcția în care dorești să evolueze relația.

În astfel de situații, unele Balanțe tind să se manifeste rebel; altele, după o ruptură tumultuoasă, vor simți brusc un plăcut sentiment de eliberare; altele vor căuta un echilibru între nevoile lor și cele ale partenerului de viață, dar având grijă să își păstreze suficientă libertate de acțiune.

Perioadele bune pentru armonizări și consolidări în viața de cuplu a Balanțelor, pentru o comunicare serioasă și matură, sunt luna mai și luna noiembrie 2017, când Uranus se află în relații armonioase cu Saturn. Influența saturniană inspiră Balanțelor decizii înțelepte, care pot să conducă spre consolidare și responsabilizare.

Între 4 martie și 3 aprilie 2017, Venus, stăpâna Balanței, retrogradează în casa parteneriatelor Balanței, ceea ce înseamnă că în aceasta perioadă ar fi ideal să nu iei decizii finale legate de căsnicie, ci mai degrabă să încerci să identifici ce este funcțional și ce nu merge în relația afectivă în care ești implicat(ă). De asemenea, dacă nu ești căsătorit(ă), în această perioadă nu este indicat să încerci să împingi o relație spre legalizare.

Eclipsa parțială de Lună din 7 august 2017 activează casa iubirii Balanței și indică pentru unele Balanțe un moment de încheiere a unei relații nefuncționale, iar pentru altele un maxim al pasiunii.

Balanțele celibatare pot resimți în zilele din jurul eclipsei de Lună o puternică presiune interioară de a intra într-o relație, de a-și exersa puterea de seducție. Atenție, însă, la o posibilă predispoziție de a exagera cu aventurile de-o noapte!

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Planeta care guvernează parteneriatele Scorpionului, Venus, se găsește în 2017 în ciclul retrogradării (4 martie – 15 aprilie) și activează în periplul său casele a VI-a și a V-a ale Scorpionului. Acest lucru înseamnă că este nevoie de o revizuire a modului în care înțelegi parteneriatele, mai ales căsnicia, din perspectiva îndatoririlor zilnice comune, a eventualelor obligații pe care le ai față de perechea ta ori a celor pe care consideri că le are partenerul/partenera față de tine.
Scorpion
Activarea casei a V-a a Scorpionului, casa iubirii și a copiilor, în perioada 3-15 aprilie 2017, aduce în atenție chestiuni legate de reaprinderea pasiunii în cuplu, de capacitatea de a păstra vie dorința de joc, de flirt, poate și relația cu copiii sau dorința de a avea sau nu copii. Este momentul să cauți perspective noi, abordări noi în viața de cuplu, să nu te repezi la concluzii, să încerci să extragi învățămintele din relațiile și greșelile trecute.

De remarcat și faptul că retrogradarea lui Venus poate readuce o fostă iubire în viața ta, ori predispoziția de a relua o idilă (cel mai probabil, la locul de muncă), chiar dacă ai o relație oficializată. Ideal ar fi să nu cedezi tentației, ci să profiți de acest tranzit pentru a te elibera de tot ceea ce este nefuncțional în viața ta sentimentală.

Scorpionii celibatari pot fi mai tentați ca oricând de o relație cu un coleg, dar pentru a o începe cu dreptul ar fi mai indicat să aștepte luna iunie 2017, când Venus este în mers direct și în relații armonioase cu restul planetelor.

Cu Neptun în tranzit pe termen lung (2011-2026) în casa iubirii Scorpionului, se poate activa mult mai des decât de obicei tema victimă-salvator în relațiile tale sentimentale. Se poate să cauți inconștient persoane pe care să le salvezi de ceva tocmai pentru a dobândi controlul asupra existenței lor, câștigând astfel un fals sentiment de siguranță emoțională.

Sunt însă și Scorpioni care tind să se sacrifice prea mult pentru persoana iubită, dar retrogradarea lui Venus în casa a VI-a a Scorpionului îi va obliga să reconsidere acest aspect.

Cu toate acestea, tranzitul lui Neptun activează capacitatea de a ierta, dorința de vindecare prin iubire, prin dăruire, romantismul și nevoia de contopire la nivel nu doar fizic, ci și spiritual.

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Fiindcă Uranus se află în continuare în casa iubirii Săgetătorului (unde va mai rămâne încă un an), în 2017 te poți aștepta oricând la îndrăgostiri fulger, răsturnări de situație și surprize.

La începutul lunii martie și la finalul lunii septembrie, când Uranus se află în opoziție cu Jupiter, surprizele tind să fie neplăcute, destabilizatoare.
sagetator
În schimb, lunile mai și noiembrie 2017 promit să fie marcate de o intensitate pozitivă. Cum Uranus guvernează casa comunicării Săgetătorului, ai putea profita de lunile mai și noiembrie 2017 pentru a-ți exprima sentimentele, creativitatea relațională și pasiunea, echilibrând o relație care a tot trecut de la amoroasă la amicală și viceversa.

Stăpânul casei relațiilor Săgetătorului, Mercur, este retrograd chiar în Săgetător în prima săptămână din ianuarie 2017 și încă o dată la final de an, în perioada 3-23 decembrie 2017, închizând un ciclu al reevaluării parteneriatelor tale sau al regândirii modului în care înțelegi să relaționezi cu cei din jur.

Ar putea exista probleme de comunicare în viața de cuplu, sau se poate ca perechea să dorească să fie văzută ca prioritate în viața în doi, proiectând asupra ta diverse dorințe și nevoi personale. Ar fi bine să cugeți dacă nu cumva tinzi să te apropii de persoane care să îți îmbunătățească imaginea, să te facă să te simți mai valoros sau mai important măcar în propriii ochi, dacă nu chiar și din punct de vedere social. Identificarea cu aceste persoane te plictisește însă pe termen lung și ar fi bine să îți reamintești că tranzitul lui Saturn în semnul tău îndeamnă la regăsirea și manifestarea armonioasă a autorității personale în plan individual, dar și social. De altfel, perechea de viață ți-ar putea reproșa că nu ești sincer, că te ascunzi după diverse măști etc.

Mercur retrogradează și în casa iubirii Săgetătorului, în perioada 21 aprilie – 4 mai 2017, reaprinzând amintirea unor pasiuni din trecut și poate și dorința de a relua anumite relații. Dacă ești celibatar(ă), ai putea încerca o întoarcere la o iubire trecută, dar această perioadă nu este o tocmai bună pentru a începe relații, mai ales dacă îți dorești una pe termen lung.

Dacă ești deja într-o relație oficializată, poți folosi constructiv retrogradarea lui Mercur pentru a discuta cu persoana iubită despre pasiune și despre plictisul în doi.

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Prezența lui Pluton în casa personalității Capricornului pentru o lungă perioadă (2008-2023) marchează schimbări importante în structura ta internă, în mecanismele psihice care te animă. Acest lucru are ecouri și în relațiile amoroase, indiferent dacă sunt relații vechi sau de dată recentă.
capricorn
Nevoia ta de profunzime și metamorfoza prelungită prin care treci pot avea efecte dintre cele mai neașteptate și s-ar putea să ți se spună că ești de nerecunoscut. Aceste schimbări te fac însă mai vulnerabil și, din nefericire, nu te poți închide într-un cocon precum omida ce stă să devină fluture.

Prin urmare, relațiile cu ceilalți, dar mai ales relațiile amoroase, pot avea un impact major asupra transformărilor prin care treci, transformări care pot fi uneori dificile sau chiar dureroase. În acest fel vei înțelege cine îți este cu adevărat aproape la bine și la greu și cine nu, dar și ce anume îți dorești cu adevărat de la tine și de la ceilalți.

Eclipsele de Lună din 2017 au loc în casa a VIII-a a Capricornului (la 11 februarie) și în casa a II-a a Capricornului (la 7 august). Fiindcă Luna guvernează casa parteneriatelor Capricornului, în aceste perioade se poate ridica destul de acut problema puterii și a valorii personale în cadrul relațiilor de cuplu. Eclipsa din februarie 2017 tinde să răscolească anumite chestiuni legate de intimitate, sexualitate, dar și nevoia de a domina.

Schimbările prin care treci pot genera schimbări și la partenerul/partenera ta de viață, ceea ce înseamnă că nu sunt excluse momentele de criză, care pot transforma relația – în bine sau în rău, în funcție de fiecare caz în parte.

Dacă ești celibatar(ă), în 2017 poți fi atras(ă) de partenere pasionale, dar și acestea ar putea fi mai interesate de bugetul tău decât de tine ca persoană.

Tema codependenței în cuplu (sacrificiul de sine pentru fericirea celuilalt) poate ieși la lumină în mod neașteptat. Prin urmare, în decursul lunii august 2017 ar fi bine să te gândești serios la modul în care ești apreciat(ă) de partener/parteneră. Trebuie însă să ții cont că perechea ta de viață nu face decât să reflecte modul în care te apreciezi tu însuți/însăți.

Venus, stăpâna casei iubirii Capricornului, se găsește în 2017 în ciclul retrogradării. Din această cauză, în perioada 4 martie – 15 aprilie 2017 este recomandabil să eviți întemeierea de relații noi. Sau măcar să nu te aștepți ca legăturile amoroase începute cu Venus retrograd să țină o veșnicie.

Luna iunie 2017 ar fi mai favorabilă iubirii, reaprinderii pasiunii în viața de cuplu sau, pentru Capricornii celibatari, favorabilă flirtului și socializării.

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Varsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Intrat în casa a douăsprezecea a Vărsătorului în 2008, Pluton va mai petrece mult timp aici (până în 2024). Este o perioadă care îndeamnă la o curățire a subconștientului de tot ceea ce înseamnă temeri, atașamente emoționale străvechi, reprimate. Toate acestea ar trebui să te conducă spre o recăpătare a puterii personale și spre o etapă de transformare personală atunci când Pluton va păși în Vărsător.
varsator
Te poți simți adesea izolat(ă) și neînțeles/neînțeleasă, sau te retragi singur(ă) în spatele scenei pentru a manipula de acolo mersul lucrurilor. Deși toate acestea se petrec departe de ochii lumii, în străfundurile sufletului tău au, totuși, și repercusiuni directe asupra lumii exterioare, mai ales asupra relațiilor cu ceilalți.

Fiindcă Pluton guvernează casa a X-a a Vărsătorului, statutul tău matrimonial ar putea avea de suferit și pot reveni în actualitate chestiuni pe care și tu și perechea ta le-ați ignorat de-a lungul anilor sau ați încercat să le ascundeți sub preș. Acestea au uzat în timp fundațiile relației voastre și se pot ridica din nou întrebări legate de viitorul relației – fiindcă Saturn, dispozitorul lui Pluton, se află în casa a XI-a a Vărsătorului.

Din fericire, Saturn, co-guvernatorul Vărsătorului, este implicat în 2017 în aspecte armonioase cu Uranus, celălalt guvernator al zodiei tale, în lunile mai și noiembrie, dar și cu Jupiter, în a doua jumătate a lunii august. Acest lucru facilitează identificarea de soluții constructive pentru cuplurile cu vechime, dar și pentru cei care doresc să oficializeze o relație în 2017.

Eclipsa de Lună care are loc la 7 august 2017 în casa personalității Vărsătorului marchează o perioadă în decursul căreia ar fi indicat să îți reevaluezi prioritățile și așteptările. Nevoia ta de atenție ar putea deveni copleșitoare pentru colegi, prieteni, parteneri de afaceri și/sau perechea de viață. Nu ignora nevoile și realizările celor din jur!

Eclipsa de Lună este urmată de o eclipsă de Soare pe 21 august 2017, dar în casa opusă, a parteneriatelor. Este o perioadă excelentă (două săptămâni înainte și două săptămâni după eclipsă) să-ți pui problema tiparelor tale relaționale, să vezi ce pretenții și așteptări are perechea ta și dacă o poți ajuta să și le îndeplinească. Este momentul să-ți reformulezi țeluri relaționale pe termen lung.

Dacă ești celibatar(ă), profită de luna iulie 2017 pentru flirturi și experimente amoroase pe gustul tău!

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete
Pesti (19 februarie – 20 martie) 

Jupiter, co-guvernatorul Peștilor, se găsește până la 10 octombrie 2017 în casa a opta a Peștilor, o casă a intimității și a resurselor materiale și emoționale comune. În martie, la începutul lui aprilie, începutul lui august și finele lui septembrie, Jupiter este implicat însă în aspecte tensionate cu Uranus și Pluton. Acest lucru ar putea semnifica frământări, conflicte în intimitate, o redefinire a termenilor acesteia, dar și o redefinire a valorii pe care o dai sexualității. Orice indiscreție comisă în aceste perioade va fi aspru sacționată și poate avea repercusiuni serioase asupra reputației tale.
Pesti
Se poate naște o atracție bruscă între tine și un prieten apropiat, o atracție de natură mai degrabă fizică, dar mai sănătos ar fi să încerci să nu amesteci lucrurile. La fel de bine, însă, se poate ca în 2017 să suferi consecințele nefaste ale unor relații cu un aer de ilicit, relații începute anul trecut.

O relație la distanță te-ar putea obliga la schimbări drastice în viață, dar ideal ar fi să cugeți mult dacă este cazul să te avânți într-o astfel de complicație, cu ochelarii idealizărilor bine înfipți pe nas de Neptun, stăpânul Peștilor, aflat în tranzit chiar în Pești.

Evită să iei decizii finale în perioada în care Jupiter se va găsi în mers aparent retrograd, adică între 6 februarie și 9 iunie 2017! Profită de acest răstimp pentru a-ți face ordine în suflet, dar și în concepțiile despre rolul sexualității și loialității în cuplu. De asemenea, ai putea să te desprinzi de parteneriate care au devenit toxice, de oameni care tind să îți controleze viața și/sau să îți limiteze opțiunile. Dacă ești celibatar, atenție la o predispoziție spre excese senzuale!

Gândul bun și soluția corectă sunt de găsit începând din a doua jumătate a lunii august 2017, când Jupiter va fi implicat în aspecte armonioase cu Saturn și apoi cu Neptun. Este o perioadă în care se poate restabili armonia în plan intim și se câștigă mult în maturitate, în înțelepciune. Secretul ar fi să vă sprijiniți reciproc și să vă arătați disponibili să împărtășiți resursele comune pentru a clădi un drum comun.

Prudență se recomandă în perioadele când Mercur, stăpânul casei parteneriatelor Peștilor, se găsește în mers aparent retrograd: prima săptămână din ianuarie 2017, 10 aprilie – 3 mai, 13 august – 6 septembrie, 3-23 decembrie.

eAstrolog.ro

Astrolog: Ada Cocos

Citește și: Horoscopul anului 2017 Previziunile complete

Horoscop 2017 – Iubirea și viața de cuplu
Etichetat pe:                                                                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *