Fluture, nu omidă!Fluture, nu omidă!

Aș dori să fiu un fluture! Nu o omidă!” Ne dorim frumusețea, împlinirea și gloria. Ne dorim să fim fluture, dar ne displace ideea de a trece prin fazele de evoluție ale fluturelui:

– omida care trebuie să se hrănească cu frunze amare – reprezintă procesul de învățare și de asimilare. Deseori acest proces are un gust amar pentru că nu știm cum să îl facem mai gustos.

omida care pe măsură ce crește trebuie să își schimbe pielea – aceasta fază ne indică faptul că nu trebuie să rămânem închistați într-o etapă sau într-un mod de a fi de tip “așa sunt eu, ce să fac?”
– omida care găsește un loc ferit, stă cu susul în jos și își creează un cocon – această etapă este una a consolidării și a perfecționării a celor însușite.

De asemenea este faza în care începem să manifestăm cele asimilate printr-un proces de creație.
– omida care trebuie să trăiască într-un mediu lichefiat până își va forma corpul de fluture și va evada din cercul închis – de câte ori nu am simțit că totul în jurul nostru este lichefiat? Și ne-am spus: “nu, nu poate să fie acesta locul meu.” Trăim cu senzația că suntem într-o locație greșită și oricât încercăm să ieșim de acolo nu reușim. De fapt acesta este mediul de formare. Acest mediu anevoios este cel care ne va ajuta să devenim mai frumoși. Este o fază dificilă , dar ea este cea care va da culoare.

– fluture frumos – în sfârșit această ființă a devenit ceea ce trebuia să fie, dar drumul lui încă nu a început. Odată ce se termină etapele formării începe procesul de explorare. Abia de acum va descoperi lumea, va zbura departe și va vedea multe în drumul său. Asemenea fluturelui, după ce am trecut de etapele formării suntem frumoși, desăvârșiți, iar povestea continuă pe un drum pe care poate nu îl cunoaștem, dar avem toate instrumentele pentru a face față provocărilor și pentru a evolua tot mai mult.

If nothing ever changed, there’d be no butterflies.” – Author Unknown

Fără schimbare, nu ar exista fluturi.”

dincolodeaparente.com

Fluture, nu omidă!
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *