Devenim ceea ce gândim 4Devenim ceea ce gândim

Așa cum oamenii sunt diferiți și căile evoluției spirituale sunt foarte diferite. Pentru a le înțelege este nevoie să le cunoști și să te apropii fără teamă de ele. Convingerea fundamentală a fiecărui om este că el există separat, iar percepția asupra lui însuși se identifică în mod greșit cu mintea și corpul. Nimic nu este însă separat pe deplin așa cum nu sunt mîinile sau frunzele unui copac. Și tot așa cum nu faci nimic pentru a influența existența naturii, tot așa nu ai niciun control asupra funcționării propriului organism. Identificarea este, așadar, un joc cosmic, fundamentat pe un procedeu, am putea să-i spunem, magic.

Devenim ceea ce gândim 2Acela ești tu

În noi coexistă deopotrivă părțile pe care ni le acceptăm laolaltă cu cele pe care nu ni le acceptăm. Tot astfel este și Universul unitar, iar fragmentarea reprezintă o iluzie provocată de simțurile limitate și de limbaj care blochează realitatea în convenții. Pentru a putea adopta perspectiva mai largă a Sinelui este necesară ieșirea din încătușarea iluziei Eului. Scrierile străvechi afirmă că eul nu există separat de Sine: „Acela ești tu!“, „Atman (conștiința individuală) și Brahman (conștiința universală) sunt una“, „Eu și Tatăl una suntem“ – Ioan, X, 30. Sinele se joacă și creează forme iluzorii, mentale, efermere fiind actorul-regizor cu o infinitate de fețe. Viața trebuie ghidată după ideea că nimic nu există separat și că, într-un fel de neînțeles, participi la tot ce se întâmplă, nu doar în această lume, ci în toate lumile posibile. Starea de conștiență presupune să fii martor invizibil al întâmplărilor, să observi ca și când nu ai avea minte și corp. Aceasta este experiența realizării Sinelui.

Devenim ceea ce gândimSpectacolul lumii

Lumea este un spectacol extraordinar, iar iluminarea nu poate fi atinsă sau primită, ci, pur și simplu, conștientizată. Universul este o fascinantă rețea de conexiuni, din care nimic nu poate fi separat sau detașat. Întâmplările realității angajează toate părțile ei. Totul se reflectă, se conține, se oglindește și se stimulează, iar evenimentele strâns corelate denotă că nimic nu se întâmplă accidental, ci doar cu aprobarea întregului Univers. În acest context anxietatea este generată de Eu și dispare odată cu acesta. Căile spiritualității oferă înțelegerea că celălalt ești tot tu, deghizat într-o altă formă, participând la un joc de dimensiuni cosmice, deoarece Sinele și-a limitat conștiința infinită atât cât să i se pară că este obiect, animal sau om.

Devenim ceea ce gândim 3Precum în cer așa și pe pământ

Dictonul „Precum în cer așa și pe pământ“ reflectă legea corespondenței. Artele divinatorii folosesc legea corespondențelor pentru a descoperi semnificații care să descifreze evenimente sau să prezică viitorul – astrologia, reflexoterapia, fiind și o lege a paradigmei holistice conform căreia partea (microcosmosul) conține întregul (macrocosmosul). Universul se reflectă în ființa noastră și pentru fiecare „organ“ al Cosmosului există un „organ“ individual corespondent. Astfel, ceea ce se schimbă în interiorul tău, se schimbă și în punctul corespondent din afara ta.

Conform legii corespondenței orice vibrație caută o vibrație similară pentru a fuziona cu ea. Toate ființele rezonează pe o anumită frecvență de vibrație care fuzionează atunci când procesul de acordare este menținut pentru mai mult timp. Baza învățăturii lui Iisus de a ne iubi dușmanii este că atragem gânduri și emoții asemănătoare cu cele emise. Toate relațiile se stabilesc în funcție de legea rezonanței. Oamenii atrași unul de altul vibrează la fel, cel puțin într-un plan (erotic, emoțional, intelectual, spiritual), iar vibrațiile care se caută una pe alta, îi împing unul spre celălalt, uneori împotriva voinței lor conștiente. Chiar dacă asemănările cu cei apropiați nu sunt vizibile, ele se stabilesc prin afinități inconștiente și pot fi revelate printr-o imensă muncă de conștientizare.

Devenim ceea ce gândim 1Când cineva îți produce o stare de disconfort este pentru că l-ai atras inconștient. Legea rezonanței permite o evoluție spectaculoasă. Gândindu-te constant la ființe elevate, inițiați, maeștri spirituali pe care îi chemi, la care te gândești sau îi admiri, vei trezi în interiorul tău calități și forțe care se armonizează cu focare energetice corespondente. ( sursa: mistica.ro )

dincolodeaparente.com

Devenim ceea ce gândim
Etichetat pe:                                                                                                                                                                                                

Un gând despre „Devenim ceea ce gândim

  • iulie 14, 2017 la 12:22 pm
    Legătură permanentă

    Sunt curios tare de tot despre lumea de dincolo. Aici te nasti, traiesti, lasi urmasi si pleci. Cum o fi dincolo oare ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *