CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ CITEȘTI O CARTE 1CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ CITEȘTI O CARTE (sau mai multe) ?

1. Te face mai inteligent
Sau mai exact, cititul îmbogățește nivelul cunoștiințelor generale și ținând mintea activă până la vărste mai înaintate.

2. Reduce stresul și liniștește
După numai 6 minute de lectură, atenția este îndepărtată de la problemele presante ale zilei în proporție de 68% iar anxietatea este îndepărtată cu ușurință.

3. Te face să pari mai sexy
Un studiu a constatat că inteligența, fie ea și aparentă, este una dintre cele mai atractive calități apreciate la o femeie. Deci, nasul în carte dacă vrei să fii sexy.

4. Îmbunătățește gândirea analitică
Studiile constată că pe lângă îmbunătățirea cunoștiințelor generale, cititorii pasionați sunt capabili să identifice mai rapid modelele, impulsionând astfel abilitățile analitice.

5. Dezvoltă vocabularul
Un bagaj mai mare de cuvinte folosite te va face cu siguranță să pari mai inteligent, câștigând respect în public și având șanse de promovare mai mari în carieră.

6. Îmbunătățește memoria
Fiecare pagină citită generează un antrenament al memoriei, creierul activând noi sinapse și întărindu-le pe cele existente. Un fel de antrenament al ”mușchilor” cerebrali.

7. Sporește angajamentul civic
Persoanele care citesc în mod regulat se angajează mai ușor în activități sociale și culturale, obținând mai ușor cariere în zona administrației și politicului.

8. Ajută funcția de prioritizare a scopurilor
O jumătate de oră de lectura permite subconștientului să ierarhizeze problemele cu adevărat importante și să le inducă în zona conștientă, spun cercetătorii Universtității din Buffalo, SUA. ( sursa:
http://www.privireinviitor.ro )

dincolodeaparente.com

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ CITEȘTI O CARTE (sau mai multe) ?
Etichetat pe:                                                                                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *