Care este cea mai potrivită vârstă să naști 2Care este cea mai potrivită vârstă să naști?

Despre cea mai potrivită vârstă să naști au circulat diferite ipoteze, să nu le spunem mode. Cercetările unor savanți din Texas dau peste cap tot ce știai pe această temă…

Până nu demult, medicii credeau că e mult prea târziu pentru o femeie să nască prima oară după vârsta de 25 ani.

Cea mai potrivită vârstă să naști. Pro și contra

Vârsta ideală a mamei era considerată cea cuprinsă între 20 și 27 ani. Alte studii propuneau un mai strâns 23-26 de ani. Ultimele descoperiri ale cercetătorilor științifici dau peste cap această teorie.

Este vorba nu numai de vârsta biologică a mamei dar și de sincronizarea acesteia cu mediul în care trăiește.

Pe de-o parte, mamele tinere sunt mai sănătoase, iar ovulele nu au fost afectate atât de mult de condițiile din mediul înconjurător precum ovulele femeilor mai în vârstă. Este un lucru de netăgăduit.

Pe de altă parte, cu fiecare an ce trece, viața devine întrucâtva tot mai complicată. Femeile tot mai târziu se căsătoresc și tot mai multă atenție acordă carierei sale, călătoriilor și tinereții fără griji.

Descoperirile medicului John Mirowski de la Universitatea din Texas arată că vârsta ideală la care trebuie să naști primul copil este 34 ani.

Care este cea mai potrivită vârstă să naștiAtunci organismul femeii este mult mai pregătit să conceapă și să suporte sarcina. Pe lângă asta, la femeile mai tinere, mult mai des apar diverse boli și stări care complică nașterea.

În apărarea acestei poziții au sărit și psihologii, care spun că după 30 ani femeile de obicei se află în relații mult mai serioase și mai stabile, au un venit mai stabil și experiență de viață suficientă încât să poată educa micuțul.

Totuși, medicii avertizează că la femeile cu vârsta mai mare de 35 ani crește riscul de a dezvolta boli cronice, inclusiv maladii ale sistemului reproductiv, de aceea la această vârstă femeile trebuie să planifice sarcina sub supravegherea strictă a medicilor.

În realitate vârsta medie la care o femeie face primul copil diferă mult de la o țară la alta. Statisticile spun, de exemplu, cum e și normal, că cele mai tinere mame se consemnează în țările mai puțin dezvoltate.

Cea mai potrivită vârstă să naști. Statistici mondiale

Care este cea mai potrivită vârstă să naști 1Astfel în țări precum Angola, Bangladesh, Niger, Ciad, Mali..etc primul copil vine la vârsta de 18 – 18,5 ani.

La capătul opus se află țări dezvoltate de pe toate continentele. Decana de vârstă, dacă putem spune așa este Grecia, cu o medie de 31,20 ani. Urmează Australia (30,5), Coreea de Sud, Italia și Japonia (toate cu o medie de 30,3). ( sursa: mymagazine.ro )

 dincolodeaparente.com

Care este cea mai potrivită vârstă să naști?
Etichetat pe:                                                                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *