Egregorul sau energia gândurilor

Egregorul sau energia gândurilorEgregorul sau energia gândurilor

 

E ziua unui meci important, toată lumea trebuie vaccinată, este premiera filmului „Avatar“ sau lansarea unui nou produs IT și… toată lumea se aliniază docilă pentru a nu rata momentul! Egregorul este o formă gând sau o energie construită de un grup de oameni cu aceleași intenții: un grup de colecționari, un club sportiv, o uniune, biserică, un partid politic sau doar de persoane răspândite în întreaga lume care trăiesc aceleași emoții: dragoste, ură, furie, compasiune. (mai mult…)

Era odată un bărbat

Era odată un bărbatEra odată un bărbat

Era odată un bărbat care ședea la marginea unei oaze la intrarea unei cetăți din Orientul Mijlociu. Un tânăr se apropie într-o bună zi și îl întrebă:
– Nu am mai fost niciodată pe aici. Cum sunt locuitorii acestei cetăți?
Bătrânul îi răspunse printr-o întrebare:
– Cum erau locuitorii cetății de unde vii?
– Egoiști și răi. De aceea mă bucur că am putut pleca de acolo.
– Așa sunt și locuitorii acestei cetăți, răspunse bătrânul.
(mai mult…)

Lumea este așa cum o privești

Lumea este așa cum o priveștiLumea este așa cum o privești

Un maestru înţelept avea patru discipoli care îi depăşeau pe ceilalţi. Într-o zi s-au întâlnit iar maestrul i-a vorbit primului discipol:
– Spune-mi, ce vezi tu atunci când priveşti lumea?
– Văd cruzime. Planeta este violentată. Lumea se ascunde de adevăr. Peste tot sunt aruncate materiale contaminate. Pulberi otrăvitoare şi ploi acide cad din ceruri. Junglele sunt distruse şi este distrus şi stratul de ozon. Există atâta ignoranţă şi egoism. Lumea are nevoie de o corecţie radicală.

(mai mult…)

NASA a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar

NASA a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solarNASA a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1, aflat la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Soare .

Anunţul a fost făcut de cercetătorii de la NASA, miercuri seară – 22.02.2017, prin intermediul unei conferinţe de presă ce a fost difuzată pe site-ul oficial al Agenţiei spaţiale americane. (mai mult…)

Cum se naște o convingere

Cum se naște o convingereCum se naște o convingere

„E mult mai ușoară dezintegrarea unui atom decât a unei prejudecăți”– Albert Einstein

” Un grup de oameni de știință au pus într-o cușcă cinci maimuțe și în mijlocul cuștii o scară, iar deasupra scării o legătură de banane. Când o maimuță se urca pe scară să ia banane, oamenii de știință aruncau o găleată cu apă rece pe celelalte care rămâneau jos. (mai mult…)