Fereastra

Fereastra 1Fereastra

O pereche recent căsătorită s-a mutat într-un cartier foarte liniştit. În prima dimineaţă din noua casă, în timp ce îşi savurau cafeaua, femeia observă, privind pe fereastră, o vecină care îşi întindea cearceafurile în balcon.

Ce cearceafuri murdare întinde vecina noastră în balcon…! Cred că are nevoie de un nou săpun… Poate ar trebui s-o învăţ să-şi spele cearceafurile ! (mai mult…)

Puterea gândului: lovirea unei ținte nevăzute

Puterea gândului 1Puterea gândului: lovirea unei ținte nevăzute

Yoghinul Raman era un maestru recunoscut al artei de a slobozi săgeți cu arcul. Într-o dimineață, el și-a invitat discipolul favorit la o demonstrație a îndemânării sale. Cu toate că învățăcelul avusese ocazia să îi aprecieze măiestria, de sute de ori înainte de această zi, el s-a supus fără crâcnire, dorinței învățătorului. Au mers amândoi în pădurea de lângă mănăstire și, atunci când au ajuns lângă un stejar secular, de dimensiuni impresionante, Raman a așezat un trandafir pe care îl adusese cu el, în una dintre ramurile copacului.

(mai mult…)

GHINION SAU NOROC ? CINE POATE SPUNE ?

GHINION SAU NOROCGHINION SAU NOROC ? CINE POATE SPUNE ?

A fost o dată un om foarte sărac care avea în schimb un cal foarte frumos, pe care dorea să-l cumpere stăpânul castelului. Dar de fiecare dată, batrânul îl refuza politicos, spunând:

– Pentru mine acest cal nu este doar un animal. Este un prieten. Cum pot să-mi vând prietenul?
Într-o dimineață s-a dus la grajd şi a descoperit că-i dispăruse calul. Toți sătenii au zis:

– Ți-am spus doar! Ar fi trebuit să vinzi calul. Acum a fost furat. Ce ghinion teribil!

– Ghinion sau noroc?- a spus bătrânul. Cine poate spune? (mai mult…)

Perspective asupra Egoului

Perspective asupra Egoului 3Perspective asupra Egoului

Sunt sigură că ați auzit, în foarte multe rânduri, în cadrul discuțiilor de natură spirituală vorbindu-se despre noțiunea de EGO. Există cei care prezintă această latură a ființei umane ca fiind ceva negativ, ca fiind acea zonă din noi care ne împiedică să vedem Lumina. „Egoul este de vină!”, spun mulți și astfel găsesc un nou țap ispășitor pe seama căruia să pună persistență propriului întuneric. Pe de altă parte, există și abordări în care se afirmă că Egoul de fapt nu există. (mai mult…)

Îţi doresc DESTUL!

Îţi doresc DESTUL - happinessÎţi doresc DESTUL!

Mi s-a întâmplat să aud un schimb de cuvinte între un tată şi fiica lui în ultimele momente ale despărţirii pe aeroport. Tocmai se anunța plecarea. Lângă poarta de securitate, s-au îmbrăţişat şi tatăl i-a spus: ”Te iubesc şi îţi doresc destul.” Fata, zâmbind, i-a răspuns: “Tăticule, viaţa noastră împreună a fost mai mult decât destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodată. Îţi doresc deasemenea destul, tată.”

(mai mult…)

Realizează lucruri mărețe la orice vârstă

Realizează lucruri mărețe la orice vârstă - nadia comaneciRealizează lucruri mărețe la orice vârstă

Mulți dintre noi cred că succesul poate fi atins doar dacă ești în locul potrivit, anturajul potrivit și vârsta potrivită.

Dar personalitățile care au existat pâna la noi ne-au demonstrat că lucrurile nu stau chiar așa.

Iată 41 motive pentru a ajunge acolo unde iți doresti, indiferent cât de tânăr sau bătrân ești: (mai mult…)

POVESTE DIN SUEDIA – Nu poţi multiplica bogăţia, divizând-o !

POVESTE DIN SUEDIAPOVESTE DIN SUEDIA – Nu poţi multiplica bogăţia, divizând-o !

Un profesor de economie de la un colegiu a declarat că nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar a picat o dată o grupă întreagă. Acea clasă a insistat să susţină că socialismul este funcţional şi că nimeni nu ar trebui să fie sărac şi nimeni bogat, toată lumea EGALĂ! Profesorul le-a spus, OK, vom face în grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Se va face media tuturor notelor şi fiecare va primi aceeași notă, astfel încât niciunul nu va pica şi niciunul nu va primi nota 10.”

(mai mult…)

4 REGULI CARE DEBLOCHEAZĂ O MINTE

4 REGULI CARE DEBLOCHEAZA O MINTE4 REGULI CARE DEBLOCHEAZĂ O MINTE

Cu cât te plângi mai mult de problemele tale, cu atât mai multe probleme de care să te plângi vor apărea – Zig Ziglar

Acolo, în India, oamenii le zic legi spirituale. Aici, în Vest (cum denumesc ei ținuturile euro-americane), le spunem psihologie, inteligență emoțională. Programarea neuro-lingvistică a preluat, dezvoltat și făcut integrabile aceste 4 principii despre mersul înainte al vieții. Sunt acele reguli menite să deblocheze o minte, să curețe începând din interior către exterior. Totul apare în mințile noastre. Doar acolo există probleme fără, aparent, nicio rezolvare. Și le dăm o valoare de adevăr absolut, inflexibil. (mai mult…)

Experimentul Rosenhan

Experimentul Rosenhan 1Experimentul Rosenhan

În 1973 în SUA a fost făcut un experiment cu denumirea Să fii sănătos în locuri nesănătoase”. Această cercetare a pus sub semnul întrebării credibilitatea diagnosticului psihiatric și a generat o explozie de controverse.

Experimentul a fost făcut de psihologul David Rosenhan. El a demonstrat că identificarea unei boli mintale cu precizie este imposibilă. (mai mult…)

“Alo, Centrala ?”

alo centralaAlo, Centrala ?”


Pe când eram copil, tatăl meu a făcut rost de unul dintre primele telefoane din cartier. Îmi aduc perfect aminte de lădița aceea din lemn lăcuit, montată în perete. Receptorul strălucitor atârna într-o parte. Eram încă prea mic ca să ajung la telefon dar ascultam mereu, fascinat, cum mama mea vorbea la el. Apoi am descoperit că undeva, înăuntrul acestui aparat, trăia o persoană uluitoare. Numele ei era “Alo Centrala” și nu era nici un lucru pe lumea asta, pe care ea să nu-l știe. Alo Centrala putea să-ți spună numărul oricui și în plus, ora exacta.

Experiența mea cu acest duh închis într-o sticlă a început într-o zi când, în vreme ce mama era în vizită la o vecină, iar eu mă jucam la bancul de scule din pivniță, mi-am lovit un deget cu ciocanul. Durerea era teribilă și nu era nimeni în preajmă care să-mi arate compasiune. Am umblat în jurul casei sugându-mi degetul inflamat până am ajuns la scară. Telefonul! (mai mult…)