BINELE FĂCUT SE ŞI ÎNTOARCE

BINELE FĂCUT SE ŞI ÎNTOARCEBINELE FĂCUT SE ŞI ÎNTOARCE


Numele lui era Fleming şi era un sărman fermier scoțian.
Într-o zi, pe când muncea, a auzit un strigăt de ajutor venind dintr-o mlaştină învecinată. Şi-a lăsat uneltele şi a alergat la mlaştină. Acolo, plin de nămol, se afla un băieţel îngrozit care se lupta să scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma să fie o moarte înceată şi îngrozitoare.

(mai mult…)

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ CITEȘTI O CARTE (sau mai multe) ?

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ CITEȘTI O CARTE 1CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ CITEȘTI O CARTE (sau mai multe) ?

1. Te face mai inteligent
Sau mai exact, cititul îmbogățește nivelul cunoștiințelor generale și ținând mintea activă până la vărste mai înaintate.

2. Reduce stresul și liniștește
După numai 6 minute de lectură, atenția este îndepărtată de la problemele presante ale zilei în proporție de 68% iar anxietatea este îndepărtată cu ușurință.
(mai mult…)

Fizica cuantică și autovindecarea

Fizica cuantică și autovindecarea 4Fizica cuantică și autovindecarea

Noi gandim incontinuu, fie ca vrem sau nu aceasta. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de ganduri pe zi. Iar toate aceste ganduri ale noastre produc consecinte, pentru ca fiecare gand este de fapt o energie pe care o lansam in Univers si nu doar in directia dorita, ci in toate directiile. Energia emisa de gandurile noastre isi cauta apoi, in drumul ei, o alta energie cu care sa vibreze la unison, dupa principiul „ceea ce se aseamana se aduna”. Fiecare gand, indiferent ca este bun sau rau, declanseaza un proces de rezonanta. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gandurilor noastre va fi atras automat in viata noastra. (mai mult…)

În timp ce înțeleptul este fericit și în iad, prostul suferă și în rai

În timp ce înțeleptul este fericit și în iad, prostul suferă și în raiÎn timp ce înțeleptul este fericit și în iad, prostul suferă și în rai

Într-un mic orașel trăia o femeie cu cei doi feciori ai ei. Unul dintre feciori era negustor de umbrele iar celălalt își câștiga existența vânzând sandale.

Această femeie era mai mereu tristă. Văzând-o mereu în această stare de tristețe, un om a întrebat-o:

– Ce te supără femeie? Ce necaz îți chinuie sufletul?

Femeia îi răspunse:

– Vezi dumneata, acum plouă. Unul din feciorii mei trăiește din vânzarea de sandale. Din cauza vremii afacerea lui are de suferit. Cum să nu fiu necăjită? (mai mult…)

Un copil, la grădiniță.

Un copil, la grădinițăUn copil, la grădiniță.

Un copil, la grădiniță, încearca să își încalțe cizmulițele. Pentru că nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei.

Cu tot trasul și împinsul, cizmulițele nu voiau nicidecum să intre. Până când a reușit totuși să îl încalțe, educatoarei i-au apărut broboane de transpirație pe frunte. De aceea aproape că i-au dat lacrimile când copilul i-a zis: „Doamnă, dar sunt puse invels…” Într-adevăr, erau pe picior greșit… (mai mult…)

Puterea vorbelor

Puterea vorbelorPuterea vorbelor

Într-o zi de vară, un grup de broscuțe se plimbau vesele printr-o pădure și la un moment dat, două dintre ele au căzut într-o groapă foarte adâncă. Toate celelalte broscuțe s-au strâns în jurul gropii și priveau cu mirare la adâncimea acesteia. Erau convinse că cele două broscuțe nu aveau nici cea mai mică șansă să iasă de acolo. (mai mult…)

Creierul omului bătrân – studiile doctorului gerontolog Gene Cohen

Creierul omului bătrânCreierul omului bătrân – studiile doctorului gerontolog Gene Cohen

Pe baza ultimelor cercetări în domeniul neurologiei, gerontologul american Gene Cohen, directorul Centrului de cercetări în domeniul Îmbătrânirii și Sănătății din cadrul UniversitățiiGeorge Washington, susține că creierul unei persoane în etate este mult mai elastic decât se consideră a fi.

Pe parcursul întregii vieți creierul nostru codează gândurile și amintirile, formând astfel noi legături neuronale. Mai mult ca atât, interacțiunea dintre emisfera dreaptă și stângă ale creierului devine mai integrată, ceea ce duce la îmbunătățirea posibilităților noastre creative. (mai mult…)

Testul celor Trei

Testul celor TreiTestul celor Trei

În Grecia antică, Socrate (469-399 DC), era foarte mult lăudat pentru înțelepciunea lui.

Într-o zi, marele filozof s-a întâlnit întâmplător cu o cunoștință care alerga spre el agitat și care i-a spus:
– Socrate, știi ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studenții tăi?
-Stai o clipă, îi replică Socrate. Înainte să-mi spui, aș vrea să treci printr-un mic test. Se numește Testul celor Trei.
– Trei?
-Așa este, a continuat Socrate. Înainte să-mi vorbești despre studentul meu, să stăm puțin și să testăm ce ai de gând să-mi spui. Primul test este cel al Adevărului.
(mai mult…)

Păstori și măcelari

Păstori și măcelariPăstori și măcelari

,,După ce şi-a scos toate oile, merge înaintea lor; şi oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul.” Ioan 10.4

Cu câțiva ani de zile în urmă, un grup de turiști vizitau Palestina. Ghidul lor le-a explicat că în Orient pastorii merg todeauna înaintea turmelor lor, iar oile îi urmează pentru că le cunosc vocea . ,,Când veți coborî din avion, veți observa acest fapt pretutindeni pe unde veți merge. ‘’ (mai mult…)

Sclavia Modernă sau Iluzia Libertăţii

Sclavia Modernă sau iluzia libertăţii 1Sclavia Modernă sau Iluzia Libertăţii

Sclavii mergeau unul după altul şi fiecare căra câte o piatră şlefuită. Patru rânduri de peste un kilometru în lungime, de la cariera de piatră până la locul unde a început construcţia oraşului-cetate nou, erau vegheate de către străjeri. Fiecare străjer controla câte zece sclavi.

La o parte de sclavi, pe o piramidă de 13 metri în înălţime construită manual din pietre şlefuite, stătea Cratius – unul dintre preoţii supremi, care a urmărit tăcut pe parcursul a patru luni ce se petrecea. Nimeni nu îndrăznea să-l distragă, nici măcar cu privirea, să-l întrerupă din meditaţii. Sclavii şi străjerii percepeau piramida cu tron în vârf ca o parte a Landschaft-ului. Iar omul care ba şedea pe tron, ba se plimba pe terasa din vârful piramidei era pentru ei ca o fantomă. (mai mult…)

Spiritul și materia

Spiritul și materia 1Spiritul și materia

Nu sunt pentru evitarea a nimic în viață – nici măcar a materialismului. Viața trebuie transformată, nu evitată. Dacă eviți viața, vei rămâne imatur. Viața este o mare binecuvântare, o șansă de a evolua, o provocare constantă de a deveni conștient, atent, ancorat în realitate. Nimic nu trebuie evitat. Evitarea este cea mai veche și mai mare stupizenie. Omul a trăit atât de mult în umbra ei, încât aproape a devenit parte din sângele, oasele și măduva lui. Materialismul își are locul lui. Dacă există materie, ea trebuie să facă parte din concepția despre viață. Materia nu trebuie negată, ci folosită ca punct de plecare spre spiritualitate. (mai mult…)

Toţi suntem eroi ai poveştilor noastre de viaţă

Toţi suntem eroi ai poveştilor noastre de viaţăToţi suntem eroi ai poveştilor noastre de viaţă

„Viaţa nu te lasă să te odihneşti. Rănit, vânat, obosit, îngenuncheat, prăfuit, murdar sau curat, oricum ar fi, trebuie să înaintezi. De obicei singur. De obicei gol, flămând, însetat, străin. La şcoala vieţii se dau examene, se dau corijenţe, se repetă anul. Doar cine are limba friptă poate vorbi cu adevărat despre ciorba fierbinte.


Când cineva pleacă înseamnă că altcineva trebuie să ajungă. Lasă armele jos! Trece. Toate trec. Răbdare şi timp. A fost nevoie să treci prin atâtea ca să ajungi aici. Generăm noi experienţe pentru că avem nevoie de ele.
(mai mult…)

PIRAMIDA CONȘTIINȚEI UMANE sau drumul spre ILUMINARE – Dr. David R. Hawkins

PIRAMIDA CONȘTIINȚEI UMANE sau drumul spre ILUMINAREPIRAMIDA CONȘTIINȚEI UMANE sau drumul spre ILUMINARE – Dr. David R. Hawkins

Dr. David R. Hawkins a elaborat o hartă a nivelurilor de conștiință umană, denumită și „Scala Conștiinței” sau „Piramida Conștiinței”, folosind kinesiologia aplicată pentru a măsura nivelul vibrațional al ființelor umane. Cercetarea, care a constituit și teza sa de doctorat a devenit astfel cunoscută în întreaga lume. Cartea care însumează toate aceste date se numește: „Power vs. Force: The Anatomy of Consciousness” (Veritas Publishing, 1995).

Fiecare nivel de conștiință coincide cu anumite comportamente și percepții umane despre viață și Divinitate. Numerele acestei scale reprezintă corelări logaritmice (adică frecvențe vibraționale măsurabile pe o scală care crește până la puterea a 10-a) ale nivelelor de conștiință umană și corespondentul acesteia în realitate. (mai mult…)

L-am căutat

L-am căutatL-am căutat

L-am căutat și am scormonit după Dumnezeu de când mă știu, timp de mai multe vieți, de la începutul existenței. Odată, l-am văzut lângă o stea îndepărtată, așa că m-am bucurat și am dansat de unul singur pentru că, deși era o mare distanță, nu era imposibil de ajuns până acolo. Am călătorit vreme îndelungată și, în cele din urmă, am ajuns la acea stea, dar Dumnezeu se mutase pe o alta. (mai mult…)

Adevărul despre Siria

Adevărul despre SiriaAdevărul despre Siria

M-am decis să scriu acest articol din revoltă, văzând că nimeni, dar absolut nimeni din mass media românească și străină nu vă spune adevărul cu privire la gravele evenimente din Siria.

De ce niciun analist politic, ziarist, ziar, televiziune, nu spune adevarul despre Siria ?

Pentru ca, socant, dar NICIUN MIJLOC MASS MEDIA NU MAI ESTE LIBER, INDEPENDENT !!!! (mai mult…)