Oameni care levitează

Oameni care leviteazăOameni care levitează

Deşi este inexplicabilă şi nenumăraţi farsori au trucat-o, levitaţia rămâne o realitate. Un semn de întrebare pentru oamenii de ştiinţă şi o dovadă a supranaturalului pentru credincioşi. Dacă în Biblie, levitaţia este interpretată ca miracol, fiind un fenomen atribuit forţelor divine, în fizică, levitaţia la nivelul câmpurilor magnetice nu e nici un mister. Dar cum reuşesc să plutească oamenii, fără nici un sprijin material? Cum e posibil ca un corp uman să învingă de unul singur forţa gravitaţională? Acestea sunt întrebări în faţa cărora ştiinţa se declară neputincioasă, în ciuda nenumăratelor cazuri de levitaţie semnalate chiar şi în istoria recentă.

(mai mult…)

Devenim ceea ce gândim

Devenim ceea ce gândim 4Devenim ceea ce gândim

Așa cum oamenii sunt diferiți și căile evoluției spirituale sunt foarte diferite. Pentru a le înțelege este nevoie să le cunoști și să te apropii fără teamă de ele. Convingerea fundamentală a fiecărui om este că el există separat, iar percepția asupra lui însuși se identifică în mod greșit cu mintea și corpul. Nimic nu este însă separat pe deplin așa cum nu sunt mîinile sau frunzele unui copac. Și tot așa cum nu faci nimic pentru a influența existența naturii, tot așa nu ai niciun control asupra funcționării propriului organism. Identificarea este, așadar, un joc cosmic, fundamentat pe un procedeu, am putea să-i spunem, magic. (mai mult…)

În clipa în care te accepţi aşa cum eşti, orice inferioritate şi orice superioritate dispare

În clipa în care te accepţi aşa cum eştiÎn clipa în care te accepţi aşa cum eşti, orice inferioritate şi orice superioritate dispare

Invidia este unul dintre cele mai puternice sentimente. Invidia înseamnă a trăi prin comparație. Cineva e mai sus decât tine. Te afli întotdeauna undeva, pe o treaptă din mijlocul unei scări. Scara e cumva asemenea unui cerc, unei roți, pentru că nimeni nu ajunge la capătul ei. Fiecare e blocat undeva la mijloc. Cineva e întotdeauna mai sus decât tine, iar asta te ofensează și te menține într-o stare de luptă prin toate mijloacele posibile. Succesul îți va da toate drepturile, insuccesul îți va dovedi că ai greșit. Prin urmare, ceea ce are importanță e succesul, iar pentru a-l atinge, orice mijloc e permis. Gândești că nu trebuie să-ți pese de mijloacele prin care-l atingi și, de fapt, așa e, nimănui nu-i pasă. Ținta e să urci cât mai sus pe scară. Problema e că niciodată nu vei ajunge la vârful ei. Mereu va fi cineva deasupra ta și, oricine ar fi, va crea în tine invidie, pentru că el a reușit și tu nu.
(mai mult…)

Îmi dau demisia!

Îmi dau demisia 2Îmi dau demisia!

Subsemnatul, vă aduc la cunoștință intenția irevocabilă de a demisiona oficial din funcția de adult pe care o dețin acum abuziv.

După o analiză detaliată a situației, m-am hotărât să mă retrag și să preiau atribuțiile unui copil de șase ani, cu toate drepturile și îndatoririle pe care le-am avut cândva, dar la care am renunțat cu prea mare ușurință.

(mai mult…)

Vindecarea cere schimbare

Vindecarea cere schimbareVindecarea cere schimbare

Mult timp s-a crezut că toată lumea dorește să se vindece, dar s-a constatat, între timp, că obstacolele în calea vindecării sunt obiceiul de a trăi în trecut, acela de a te simți o victimă și frica de schimbare.

Îndreptarea gândurilor și a energiei în trecut este în detrimentul celulelor și al organelor noastre care au nevoie de energie pentru a se vindeca. (mai mult…)

Câinele bătrân

Câinele bătrânCâinele bătrân

Un domn mai în vârstă se hotărăşte să meargă la un safari în Africa . Îl duce cu el şi pe câinele său bătrân pentru a-i fi companie.

Într-o zi, câinele se bucură să alerge după fluturi, până când îşi dă seama că s-a rătăcit. În timp ce adulmecă urmele ca să găsească drumul, vede un leopard alergând spre el cu intenţia vădită de a-l înfuleca. Câinele bătrân îşi zice: „Aoleu! Sunt terminat !”, dar observă în vecinătate nişte resturi de oase şi punându-se cu spatele la leopardul care se apropia începe repede să roadă oasele cu poftă. Când să sară leopardul pe el, câinele bătrân exclamă: „Acest leopard a fost cu adevărat delicios ! Oare unde mai găsesc unul ?” La auzul acestor vorbe, leopardul se opri brusc, speriat, şi fugi de acolo, gândind: „Ufff ! Era cât pe ce ! Câinele ăsta bătrân aproape că mi-a venit de hac !” (mai mult…)

Cine sunt eu… cu adevărat

Cine sunt eu 6Cine sunt eu… cu adevărat

Orice gând ai avut despre tine însuţi, indiferent că te-ai subapreciat sau supraapreciat, nu reprezintă cine eşti tu de fapt. Este doar un gând. Adevărul despre cine eşti nu poate fi gândit, pentru că este sursa tuturor gândurilor. Adevărul despre cine eşti nu poate fi numit sau definit. Cuvinte precum suflet, lumină, Dumnezeu, adevăr, sine, conştiinţă, inteligenţă universală sau divinitate, deşi evocă binecuvântarea adevărului, sunt extrem de nepotrivite ca descrierea imensităţii a cine eşti tu cu adevărat. Oricum te-ai defini pe tine copil, adolescent, mamă, tată, o persoană vârstnică, o persoană sănătoasă, o persoană bolnavă, o persoană suferindă sau iluminată, întotdeauna în spatele acestor cuvinte se află adevărul despre tine. Nu îţi este străin. Îţi este atât de aproape încât nu-ţi vine să crezi că eşti tu. (mai mult…)

Fereastra

Fereastra 1Fereastra

O pereche recent căsătorită s-a mutat într-un cartier foarte liniştit. În prima dimineaţă din noua casă, în timp ce îşi savurau cafeaua, femeia observă, privind pe fereastră, o vecină care îşi întindea cearceafurile în balcon.

Ce cearceafuri murdare întinde vecina noastră în balcon…! Cred că are nevoie de un nou săpun… Poate ar trebui s-o învăţ să-şi spele cearceafurile ! (mai mult…)

Puterea gândului: lovirea unei ținte nevăzute

Puterea gândului 1Puterea gândului: lovirea unei ținte nevăzute

Yoghinul Raman era un maestru recunoscut al artei de a slobozi săgeți cu arcul. Într-o dimineață, el și-a invitat discipolul favorit la o demonstrație a îndemânării sale. Cu toate că învățăcelul avusese ocazia să îi aprecieze măiestria, de sute de ori înainte de această zi, el s-a supus fără crâcnire, dorinței învățătorului. Au mers amândoi în pădurea de lângă mănăstire și, atunci când au ajuns lângă un stejar secular, de dimensiuni impresionante, Raman a așezat un trandafir pe care îl adusese cu el, în una dintre ramurile copacului.

(mai mult…)

GHINION SAU NOROC ? CINE POATE SPUNE ?

GHINION SAU NOROCGHINION SAU NOROC ? CINE POATE SPUNE ?

A fost o dată un om foarte sărac care avea în schimb un cal foarte frumos, pe care dorea să-l cumpere stăpânul castelului. Dar de fiecare dată, batrânul îl refuza politicos, spunând:

– Pentru mine acest cal nu este doar un animal. Este un prieten. Cum pot să-mi vând prietenul?
Într-o dimineață s-a dus la grajd şi a descoperit că-i dispăruse calul. Toți sătenii au zis:

– Ți-am spus doar! Ar fi trebuit să vinzi calul. Acum a fost furat. Ce ghinion teribil!

– Ghinion sau noroc?- a spus bătrânul. Cine poate spune? (mai mult…)

Perspective asupra Egoului

Perspective asupra Egoului 3Perspective asupra Egoului

Sunt sigură că ați auzit, în foarte multe rânduri, în cadrul discuțiilor de natură spirituală vorbindu-se despre noțiunea de EGO. Există cei care prezintă această latură a ființei umane ca fiind ceva negativ, ca fiind acea zonă din noi care ne împiedică să vedem Lumina. „Egoul este de vină!”, spun mulți și astfel găsesc un nou țap ispășitor pe seama căruia să pună persistență propriului întuneric. Pe de altă parte, există și abordări în care se afirmă că Egoul de fapt nu există. (mai mult…)

Îţi doresc DESTUL!

Îţi doresc DESTUL - happinessÎţi doresc DESTUL!

Mi s-a întâmplat să aud un schimb de cuvinte între un tată şi fiica lui în ultimele momente ale despărţirii pe aeroport. Tocmai se anunța plecarea. Lângă poarta de securitate, s-au îmbrăţişat şi tatăl i-a spus: ”Te iubesc şi îţi doresc destul.” Fata, zâmbind, i-a răspuns: “Tăticule, viaţa noastră împreună a fost mai mult decât destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodată. Îţi doresc deasemenea destul, tată.”

(mai mult…)