TEST – PE CINE AI LUA ?

TEST - PE CINE AI LUATEST – PE CINE AI LUA ?

Conduci automobilul tău Sport, de 2 locuri, într-o noapte cu o furtună teribilă.
Treci pe lângă o stație de autobuz, unde se afla 3 persoane așteptând:

1. O bătrână bolnavă pe moarte;
2. Un vechi prieten, care, odată, ți-a salvat viața;
3. Femeia visurilor tale, sau bărbatul ideal.

Pe cine ai lua în automobilul tău, ținând cont că nu ai decât un singur loc, doar pentru un pasager ???
Gândește-te foarte bine la răspunsul tău, înainte de a citi mai departe.

………….

Aceasta este o dilemă etică și morală, care se folosește în interviurile pentru angajare.
Ai putea lua bătrâna , pentru că este pe moarte și trebuie salvată prima; sau ai putea lua prietenul care ți-a salvat viața și ești obligat față de el. Neîndoielnic, e posibil ca niciodată să nu mai reîntâlnești femeia visurilor tale, sau bărbatul ideal (sic).

………………. dacă te-ai hotărât, vezi continuarea… (mai mult…)

Eşti mult mai puternic(ă) decât crezi!

Eşti mult mai puternicEşti mult mai puternic(ă) decât crezi!

Mulţi susţin, că cel care plânge este o persoană slabă. Dar cum poţi vorbi la modul general despre sute de persoane ale căror probleme sunt tot de atâtea feluri?

Nici persoanele, nici problemele nu sunt identice. Ceea ce mie mi se pare rău, pentru altul poate este îngrozitor. Ceea ce pe mine mă face să plâng în hohote, poate pe altul nici nu-l face să lăcrimeze. Deci… nu avem voie să ne judecăm unul pe altul!

Suntem puternici. Chiar dacă nu suntem toţi la fel. Chiar dacă în mijlocul momentelor extrem de grele ne permitem câteodată să lăcrimăm, acele lacrimi nu sunt semnele slăbiciunii. Căci încă suntem în picioare, nu? Dacă nu ne-am lăsat doborâţi şi nu ne-am dat bătuţi, chiar dacă am plâns, suntem puternici! Suntem în stare să suportăm lovitură după lovitură, căzătură după căzătură. (mai mult…)

Te simți în siguranță?

Te simți în siguranțăTe simți în siguranță?

Poate, dacă trăiești undeva în munții Himalaya, pe crestele Carpaților sau în jungla Amazoniană. Dar dacă îți e dat să-ți duci zilele într-o metropolă ca Londra, ce te faci? Acolo îți e serviciul, acolo îți duci existența cu bune și cu rele. Privești pe furiș ( dacă încerci să îi privești mai mult de o secundă în ochi, intră în panică ) la fețele oamenilor și nu prea vezi altceva decât nesiguranță, tristețe și nu în ultimul rând, o acceptare neputincioasă a unui stil de viață poate 90% artificial și toate acestea uneori frumos ascunse sub un foarte fin zâmbet impus.

Nu poți ști niciodată care din nenumărații concetățeni de origine musulmană va detona pur și simplu o bombă în numele lui Alah sau a unei interpretări eronate a Coranului. Tot ce poți face e să te lași pe mâna hazardului. Ce-o fi o fi! Nu puțini sunt cei care mi-au împărtășit aceste senzații de neputință.

Imaginează-ți că ai de mers până la serviciu în jur de o oră cu metroul. La o anumită stație urcă un bărbat musulman transpirat, cu o față speriată, cu ochi fioroși și plini de răutate. Și pe lângă toate astea, mai e și îmbrăcat în negru, purtând un mic rucsac în spate. Se uită în stânga și în dreapta precum pendulul unui orologiu. Dacă faci greșeala să-ți intersectezi privirea cu a lui, un film de groază începe să se deruleze pe ecranul minții tale. Faci repede o evaluare a situației și îți dai seama că nu poți să fugi, nu ai unde! Ești îngropat de viu într-un tren ce la rândul lui se află adânc în măruntaiele pământului. Iar dacă nu ai suferit în viața ta de claustrofobie, ai toate șansele să te apuce.

Scapi cu viață din acest coșmar, ziua trece, ajungi acasă obosit și când deschizi laptopul ești invadat de știri contradictorii cu un atentat terorist întâmplat undeva într-un loc și la o oră ce potrivesc de minune cu momentul calvarului povestit mai sus.

Te gândești cu lacrimi în ochi cum ai putea să te întorci acasă, la ai tăi cei dragi și poate că îți pare tare rău de momentul când ai luat decizia de a trăi într-o lume care nu îți aparține. Dar e foarte probabil ca ziua de mâine să se petreacă asemănător și să îți îneci amarul cu gândul că poate într-o bună zi…

Dorin Epureanu

dincolodeaparente.com

Dorinţele lui Alexandru cel Mare

Dorinţele lui Alexandru cel MareDorinţele lui Alexandru cel Mare

La moartea sa, petrecută la vârsta de 33 de ani, Alexandru cel Mare era stăpânul celui mai întins imperiu existent vreodată. Povestea celor trei dorinţe ale lui Alexandru aflat pe patul de moarte este pilduitoare pentru noi. Înainte de a-şi da sfârşitul, împăratul a vrut să arate oamenilor că moartea nu alege şi că toţi suntem egali în faţa ei, fie că suntem cerşetori sau împăraţi. (mai mult…)

Adevărul despre lumea în care trăim: Invenții relovuționare îngropate de autorități.

Adevărul despre lumea în care trăimAdevărul despre lumea în care trăim: Invenții relovuționare îngropate de autorități.

Cei mai mulți dintre inventatorii geniali ale căror idei ar fi revoluționat domeniul energiei și-au încheiat călătoria prin această lume într-un mod suspect. După ce veți parcurge următoarele rânduri, veți ajunge probabil să vă întrebați, ca și noi: de ce, oare, aceste tehnologii avansate care ar putea ajuta enorm oamenii sunt ascunse publicului larg? Această secretizare și mascare a adevărului au ajuns azi printre subiectele predilecte de film, care oferă un răspuns prefabricat la întrebarea noastră. (mai mult…)

MORALĂ ZEN

MORALĂ ZEN MORALĂ ZEN

Un cal deprimat se tolãnește pe jos și nu mai vrea pentru nimic în lume sã se mai ridice. Stãpânul disperat, nereușind să-l facã sã se ridice, cheamã veterinarul.
Acesta, examineazã animalul și zice:
“E foarte grav, singura soluție sunt aceste pastile pe care i le vei da câteva zile; dacã nu reacționeazã, trebuie eutanasiat.”

Porcul a auzit totul și fuge la cal:
“Ridicã-te, ridică-te, altfel se sfârșește rãu!!!”
Dar calul nu reacționeazã și dã încãpãțânat din cap.


(mai mult…)

Zece adevăruri spirituale care nu sunt învățate în școli… Dacă toți le-am cunoaște, am putea schimba lumea radical!

Zece adevăruri spiritualeZece adevăruri spirituale care nu sunt învățate în școli… Dacă toți le-am cunoaște, am putea schimba lumea radical!

Ce ar fi lumea noastră de astăzi dacă cele zece adevăruri spirituale din acest articol ar fi fost predate în școlile noastre, precum și în mass-media noastră oficială? Cum am putea schimba sistemul, introducând aceste subiecte pentru generațiile viitoare? Cum ar fi lumea dacă aceste adevăruri spirituale ar fi recunoscute în mod oficial?

1. Noi, oamenii, suntem ființe spirituale aflate într-o călătorie. Înainte de a ne naște în acest corp fizic, ne-am planificat un moment în timp în care vom începe să ne trezim și vom ști să răspundem la întrebarile: “Cine suntem și ce căutam aici?” Pântecele mamei noastre a fost pentru noi ca un tunel de uitare și am știut dinainte care este cel mai mare risc: acela de a nu ne mai aminti niciodată în această viață. Noi nu am fost niciodată deconectați de la sursa noastră de lumină; provocarea noastră este aceea de a ajuta să crească pilonul nostru interior de lumină, în amintirea a ceea ce suntem cu adevărat.

(mai mult…)

Tată, privește…!

Tată, privește...Tată, privește…!

Un băiat de 24 ani privind pe fereastra unui tren strigă.. “Tată, privește copacii care se duc în spatele nostru!” tatăl a zâmbit, dar un cuplu de tineri stând în apropiere s-au uitat la tânărul de 24 ani cu comportament copilăresc cu milă, dintr-o dată tânărul strigă din nou … “tată privește cum norii aleargă cu noi!” cuplul nu a putut rezista şi îl întreabă pe bătrân… “de ce nu îți duci fiul la un medic bun? ”Bătrânul a zâmbit şi a spus… “am făcut asta, și acum tocmai ce venim de la spital… Fiul meu a fost orb de la naştere, el tocmai ce și-a recăpătat vederea astăzi…

Fiecare persoană de pe planetă are povestea ei. Nu judeca oamenii înainte de ai ştii cu adevărat. Adevărul vă poate surprinde…

Sorin Justin

dincolodeaparente.com

 

Piatra miraculoasă

Piatra miraculoasăPiatra miraculoasă

Povestea spune că atunci când biblioteca din Alexandria a ars, o carte a fost salvată. Dar cartea nu era foarte valoroasă, astfel că până și un om cu mai puțină școală o putea citi. Cartea nu era foarte interesantă, dar în paginile ei se găsea ceva cu adevărat special: pe o fâșie subțire de pergament era scris secretul pietrei miraculoase. (mai mult…)